Nu v-ati facut planuri de Revelion? La munte inca mai sunt locuri libere!

Dată publicare: 28-12-2010 00:00
Dată actualizare: 24-08-2012 02:04


Mult a fost, putin de tot a mai ramas pana la cea mai asteptata noapte a anului. Va fi un Revelion alb, dupa cum arata prognoza, iar la munte mai gasiti locuri, daca vreti sa numarati ultimele secunde din an la inaltime.

Gasiti camere mai mult la hotelurile si pensiunile de 2 si 3 stele, pentru ca sejururile de lux s-au rezervat demult.

Pe Valea Prahovei, gradul de ocupare este de 80%, dar cu siguranta procentul se va modifica odata cu turistii intarziati. Pe langa locurile libere la hoteluri, si particularii mai au camere si apartamente de inchiriat, iar multi dintre ei au redus tarifele cu 30%.

Sejururile de Revelion incep maine asa ca asteptati-va ca DN1 sa se aglomereze inca de la prima ora. Daca nu vreti sa asteptati prea mult in trafic, alegeti variante ocolitoare prin Ploiesti-Cheia sau Pitesti-Bran si, mai ales, porniti la drum inaintea tuturor, la primele ore ale diminetii.

Semineu si o cada de sticla asezata langa fereastra, iata ce veti gasi intr-o camera de lux, la un hotel de cinci stele din Sinaia, pentru care un cuplu va plati aproximativ 600 de euro. Banii ajung pentru trei nopti de cazare, plus masa festiva de Anul Nou.

Hotelul este plin, asa ca va puteti indrepta catre unul de patru stele, unde aveti la dispozitie si un centru SPA. Cinci zile cu masa de Revelion costa 500 de euro de persoana.

Pentru romanii din clasa medie exista pensiuni care au toate dotarile unui hotel luxos - piscina, sauna, fitness, chiar si o mica partie de schi. Costa 400 de euro sejurul de cinci nopti. La acest gen de pensiuni mai exista locuri, mai ales in zona Bran - Moeciu.

Cu tarife mult mai joase, dar la mare altitudine, unde uiti de masina, de telefon si de griji, vin cabanele. La 2000 de metri altitudine, de exemplu, pachetul de cinci nopti costa cel mult 200 de euro de persoana. Si, atentie, si aici mai sunt inca locuri.

Pentru cei care vor sa petreaca intr-un grup mai mare, dupa reguli pe care si le fac singuri, exista inca libere vile la cheie. Costa in medie 70 de euro de persoana, pentru cinci zile de cazare.

Turistii pot petrece un revelion ieftin la o cabana din muntii Fagaras. Platesc doar cazarea, 8 Euro pe noapte, iar mancarea si-o aduc singuri, in rucsac.


VIDEO PROTVPLUS.RO