Nu mai merg afacerile in turism. Se inchid tot mai multe hoteluri
Unul dintre cele mai proaste sezoane in turism va mai inchide pana la sfarsitul anului inca 10% dintre hotelurile si pensiunile din toata Romania, arata cifrele.
Asta dupa ce, din 2008 incoace, multe alte afaceri din domeniu, ramase fara clienti si fara finantare, au devenit falimentare.
Patronii de la munte au tot sperat ca vara care tocmai a trecut le va aduce ceva profit. Nu s-a intamplat asta, asa ca acum unii au lacate pe usi. Proprietarul unei pensiuni din Azuga, spre exemplu, a concediat tot personalul dupa ce a investit 650.000 de euro.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Si Bucurestiul este ocolit de ani buni de straini. Consultantii confirma faptul ca multe hoteluri din Capitala fie au falimentat, fie sunt scoase la vanzare. Cu preturi intre cateva sute de mii si 3-4 milioane de euro.
Pe litoral, agentiile imobiliare se chinuiesc sa vanda zeci de spatii de cazare care nu mai rezista pe piata, cele mai multe in sud.
In ultimii doi ani, numarul falimentelor din acest domeniu a crescut cu 30%. In tot acest timp, proprietarii de hosteluri - unitati cu paturi suprapuse si baie pe hol - nu se plang. La ei, noaptea de cazare costa in medie 50 de lei.
In ultimele luni, in Bucuresti au fost deschise doua hosteluri. In total sunt 13.