Insula Fericirii - peisaje de pe alta planeta, in Oceanul Indian
Vrei altceva, vrei sa evadezi intr-un loc cum nu ai mai vazut pana acum si care sa-ti bucure ochii la maximum? Mergi pe Socotra sau Galapagosul Africii cum i se mai zice.
Prima impresie pe care o ai pe Insula Fericirii este ca...ai parasit Pamantul. Peisajele sunt unice si nimic nu seamana cu ceea ce stiai despre Africa.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Socotra inseamna “Insula fericirii” in limba sanscrita si chiar asa pare. Doar ca nu mai e vorba de o singura insula, ci de un arhipelag, o formatiune de vreo patru insule. Se afla undeva la 250 de kilometri distanta de Somalia si la 340 de kilometri departare de Yemen, stat de care apartine.
Cand intorci privirea vezi plaje intinse, care se termina lin in platouri de calcar. Acestea sunt pline de pesteri si te-ai astepta sa rasara ca din pamant un batran pirat care mai pazeste inca o comoara ascunsa. Sa nu te mire daca o sa auzi povesti cu pirati contemporani: cei din Somalia aveau drum pe aici din cand in cand.E cald in Socotra, iar clima uscata nu e deloc prietenoasa. Plantele care traiesc aici sunt si ele unele aparte. Sunt specii care vechi de peste 200 de ani si pe care nu le mai gasesti nicaieri in lume. Samanii si vracii isi procurau de aici rasini speciale, din copacul Sangele Dracului, pe care le preparau apoi in diverse potiuni, medicamente si alte preparate.
Trandafirul desertului arata ca un picior de elefant inflorit, cand ajunge la maturitate. A ajuns si in tarile occidentale, dar este privit drept un bonsai african, pentru ca pare a fi un copacel japonez si se adapteaza foarte bine si in ghiveciuri.
UNESCO a declarat Socotra parte a patrimoniului mondial, iar statul Yemen a inceput usor usor sa amenajeze cai de acces, semn ca insulele vor intra cat de curand in mai multe circuite turistice. Va fi cu siguranta unul dintre locurile care va atrage ca un magnet pasionatii de bird-watching. Pe insule cuibaresc nu mai putin de 140 de specii de pasari, iar 10 sunt specifice doar acestei zone.
Agentiile de turism care promoveaza aceasta destinatie, prefera sa vanda pachete combinate, Yemen-Socotra. Un tur al insulei, cu masini si ghizi, cazare si masa, costa in jur de 1500 de euro pentru o saptamana.