Atentie, cod rosu de radiatii ultraviolete la mare!
Soarele a adunat peste 140.000 de oameni la malul marii. Plajele sunt pline, chiar daca sudul tarii este acoperit de un cod rosu de radiatii ultraviolete.
Pericolul radiatiilor este mai mare ca niciodata in acest weekend. Specialistii au emis un nou cod rosu de ultraviolete, pentru ca s-a inregistrat cel mai ridicat nivel de pana acum, adica peste 8 unitati. Asta inseamna ca expunerea la razele soarelului este extrem de periculoasa pentru organism si poate duce la cancer.
In ciuda acestor avertizari, peste 140.000 de turisti au ramas pe nisip, ca sa fie siguri ca se vor bronza. Putini au fost cei care au inteles ca trebuie sa se ascunda de soare, la pranz. Multi au ramas pe plaja sau in apa, convinsi ca lor nu li se poate intampla nimic.
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
La fel procedeaza mii de romani care care tin sa se intoarca din vacanta bronzati. Grav este ca ii expun pericolelor si pe copii, mult mai sensibili la radiatiile ultraviolete.
Cat a fost ziua de lunga, angajatii de la corturile de prim-ajutor amplasate pe plaja au patrulat pe nisip, incercind sa le explice oamenilor ca soarele este periculos.
Doar o parte dintre turisti au luat mesajul in serios si s-au retras la umbra copacilor sau la terase. Cei mai multi au ramas pe nisip. Nu e de mirare ca la orele amiezii se plangeau ca ii ustura pielea.
In ultimele zile, zeci de turisti care au stat prea mult la soare au ajuns la punctele de prim-ajutor.
Specialistii avertizeaza ca este foarte important sa nu ne expunem la soare intre orele 11 si 18. Ei spun ca si cei care isi dau cu crema ori sa adapostesc sub umbrele sunt protejati doar pe jumatate. Pericolul este mai mare la copii. O arsura solara la varste mici creste riscul aparitiei cancerului de piele, la maturitate, cu pana la 75%.