Ai accepta sa dormi la comun cu mai multi turisti? Au aparut hostelurile
Criza v-a subtiat economiile si nu va mai permiteti vacantele de altadata? Salvarea ar putea veni din amintirile de pe vremea studentiei la munte si a cabanelor cu paturi suprapuse.
Acum, aceasta varianta se numeste "hostel" si inseamna "dormit la comun" si o baie pentru mai multe camere.
Asa ca daca nu sunteti foarte pretentiosi puteti alege varianta unui hostel in Brasov, unde pentru maximum 15 euro pe noapte aveti cazare si mic dejun. In timp ce la un hotel de trei stele platiti cel putin 40 de euro.
Alegeri 2024
12:16
Cine intră în turul doi al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
12:07
Cine intră în turul 2. Ce arată cel mai recent sondaj, publicat cu două zile înaintea alegerilor
11:57
Ce salariu are președintele României. Unde se situează Klaus Iohannis față de alți șefi de stat din Europa
Deocamdata, hostelul este mai cautat de turistii straini.
"Sa stai la un hostel este mai ieftin si astfel intalnesti oameni noi. In camera cu mine mai stau doi baieti din America si altul din Canada", spune Christopher Koureas, turist.
La fel gandeste si Mathew, student in Statele Unite. A venit in Romania sa viziteze orasele vechi din Transilvania. In Sibiu, de exemplu, o camera la hostel porneste de la 60 de lei si ajunge la 80, in functie de zona, dar si de numarul colegilor de camera.
Pentru mancare cea mai buna varianta este sa cautati restaurante care au meniul zilei. Ciorba de vacuta, ficatei de pui cu piure de cartofi, salata si desert. Intreaga masa il costa pe turist 16 lei, adica mai putin de 4 euro.
De trei ori mai putin decat ar costa un meniu asemanator intr-un restaurant obinuit. Doritorii pot apela si la serviciile unui ghid. 40 euro pe zi pentru un tur al orasului. La Brasov exista insa si agentii care ofera aceste servicii gratuit, cu inscriere online.