Concert de blues autentic la Bucuresti: Little Willie Littlefield

Ultima actualizare: 18-05-2012 21:41
Little Willie Littlefield

Little Willie Littlefield este un entertainer senzational. A influentat timp de decenii muzicieni esentiali ai blues-rock-ului, precum Fats Domino. Va canta la Bucuresti, pe 25 februarie, la Art Jazz Club.

Pianistul de blues Little Willie Littlefield si-a inceput cariera la sfarsitul anilor ’40 la varsta de 16 ani, la Eddie's Records din Houston.

Prima sa inregistrare, “Little Willie's Boogie”, a fost un hit in Texas. Considerat un copil-minune, patronii casei de discuri Modern l-au determinat sa se mute la Los Angeles. Aici lanseaza primul sau single oficial, “It's Midnight”, care urca pana pe locul 3 in topurile americane.

Littlefield concerteaza regulat in Melody Club si in faimosul Barrelhouse a lui Johnny Otis din Watts. Aici impresioneaza viitoare staruri precum Fats Domino, care isi va dezvolta tehnicile de interpretare plecand de la muzica lui Little Willie.

Little Willie isi continua cariera de succes prin colaborarile cu saxofonistii Maxwell Davis si Buddy Floyd, chitaristii Chuck Norris si Johnny Moore, precum si percutionistii Al Wichard si Jessie Price.

In 1952, Littlefield se muta la Federal Records, unde, printre numeroase hituri de box-office, a inregistrat versiunea originala la “Kansas City” (primul titlu era “K.C.Loving”).

De atunci, pe parcursul a mai bine de jumatate de secol, Little Willie continua sa uimeasca pasionatii de blues prin energia si muzica sa.

Conform organizatorilor, "numarul de bilete puse in vanzare este extrem de redus si conditionat de locurile ramase disponibile. Ca atare, nu se vand bilete in seara evenimentului!"

Costul unui bilet este de 220 RON si se poate procura de la Art Jazz Club.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO