Concert aniversar AB4 la Bucuresti: 10 ani de rock!

Concert AB4

Anul acesta se implinesc 10 ani de la nasterea AB4, una dintre cele mai inovative trupe de rock din Romania. Asa ca baietii nu au ratat ocazia de a organiza un concert special, singurul din acest an.

Concertul va avea loc in clubul The ARK din Bucuresti, pe 11 decembrie, de la ora 21:00, "alaturi de invitati speciali".

Alaturi de cei patru membri AB4 actuali - Doru Trascau, Enrico D’Angelosante, Antonio Bonansigno si Dorian Cazacu - vor urca pe scena prietenii care au fost alaturi de trupa in tot acest rastimp: Beavis, Bogdan Crucianu, Janin Pasniciuc, Adrian Stefan si altii.

Cand s-a format AB4, rock-ul din Romania era reprezentat de Iris, iar viitorul era Directia 5. AB4 erau printre cei cativa reprezentanti ai unei scoli alternative care se nastea in beciurile bucurestene.

Dintre toate trupele, AB4 iesea in evidenta si datorita lui Doru Trascau, solistul, "o aschie de barbat", cu parul blond-platinat facut tepi, cu ochii albastri subliniati cu dermatograf si imbracat in fusta (ulterior a pus pe el si o blana, imprumutata de la o vecina).

Citește și
Toulouse Lautrec
Trupa romaneasca, dar cu "miros" britanic: Toulouse Lautrec in concert
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Talentul lui, completat de niste alegeri intrigante (o lingurita de Nirvana, o colaborare cu o trupa de hip-hop si cateva videoclipuri creative), au facut din AB4 un nume de luat in serios. Au scos un disc in romana, "Toxic" si mai apoi unul in engleza, "Broken Trust".

Chiar au castigat si „Best Romanian Act” la MTV European Music Awards in 2003.

Doar ca, pe cat de talentata era formatia, pe atat era de ghinionista. Numeroasele schimbari de componenta – trupa n-a mai cantat constant ani buni in Romania pentru ca trei din membrii ei erau italieni – au fost doar cea mai vizibila piedica.

Anul trecut, intr-o componenta 50% romaneasca (Doru si Dorian), 50% italiana (Enrico si Antonio), au inregistrat cateva piese la Roma, dar n-au apucat niciodata sa le scoata in lume. Dar nici n-au renuntat sa viseze, pentru ca AB4 e o grupa de sange vitala rockului romanesc.

Daca ii stii de pe vremea cand umpleau cluburile, vino sa-i revezi. Daca nu ai avut placerea, vino sa-i asculti si sa vezi ce ai pierdut. E ultima ta sansa in 2010! Sau prima...

Biletele pentru evenimentul "AB4 -10 ANI" - singurul concert AB4 din acest an din Romania - sunt disponibile la pretul de 20 lei in avans si se pot achizitiona online la Eventim.ro, MyTicket.ro si BLT.ro sau din retelele Diverta, Germanos, Humanitas, Vodafone si Orange shops precum si din locatie – The ARK.

In ziua evenimentului, un bilet va costa 25 lei.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Concert Partizan in Bucuresti, de 1 Decembrie
Concert Partizan in Bucuresti, de 1 Decembrie

"Everestul rockului romanesc", Adrian Plesca, zis si Artan, va sustine un concert de "zile mari", chiar de 1 Decembrie. De Ziua Nationala, toate piesele trupei Partizan vor rasuna in Club Control, din Bucuresti, de la ora 21.

Trupa romaneasca, dar cu
Trupa romaneasca, dar cu "miros" britanic: Toulouse Lautrec in concert

"Muzica romaneasca a murit, dar nu se preda". Iar baietii de la Toulouse Lautrec sunt doar un exemplu ca in Romania se poate compune muzica "occidentala", si nu doar balcanisme. Ei vor concerta pe 3 decembrie, in Bucuresti.

Concert Alexandru Andries in decembrie, la Bucuresti
Concert Alexandru Andries in decembrie, la Bucuresti

Celebrul artist nu va renunta nici in 2010 la "traditionalul" concert pe care obisnuieste sa-l tina in ultima luna a anului. De aceasta data evenimentul va avea loc la cinema Patria, in Bucuresti, pe 6 decembrie, de la ora 19.30.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.