ZF.RO: 1 miliard de Euro pe an - costul pensiilor militare speciale


Ultimul update: Marti 06 Noiembrie 2012 16:56
Data publicarii: Luni 24 Ianuarie 2011 00:00
Categorie: Revista Presei
militari

Adevarul statistic al pensiilor speciale de la Interne, Armata si Securitate arata ca 3% din pensionari consuma 10% din bugetul total.

Ziarul Financiar: Guvernul este impiedicat de o hotarare a Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa taie cele 150.000 de pensii speciale ale fostilor militari si ale fostilor angajati ai Ministerului de Interne si serviciilor secrete, inclusiv oameni care au lucrat in fosta Securitate. Aceste pensii speciale costa statul un miliard de euro pe an.


Gandul.ro
: Miza recalcularii pensiilor- 1,2 miliarde de euro pentru pensionarii din Aparare, Interne si Servicii. Un general poate lua si 2.200 de euro/luna, cat 12 pensii medii pe economie. Anul acesta statul roman va cheltui 4,5 - 5 miliarde de lei (1,07-1,2 miliarde de euro) pentru a plati pensiile "paralele" ale celor 170.000-180.000 de pensionari platiti de catre Ministerul Apararii Naţionale, Ministerul Administratiei si Internelor, dar si pe cei care au facut parte din serviciile secrete.

Stirileprotv.ro: Presedintele Basescu a declarat ca din acest moment se suspenda procesul de recalculare a pensiilor. Seful statului a spus ca Guvernul va emite o noua lege de aplicare si va prelungi procesul recalcularii pana la sfarsitul anului.
 

Evenimentul zilei: "RECALCULAREA" DE LA COTROCENI- Basescu se razboieste cu rezervistii pomanagii. Militarii care s-au pus pe lista de trecere in rezerva inainte de termen pentru a lua bani de la stat au fost scosi duminica seară de presedintele Traian Basescu tapi ispasitori pentru scandalul pensiilor militarilor.

 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO