Revista presei: Sotia castigatorului Premiului Nobel pentru Pace, arestata!

Liu Xiaobo

Autoritatile chineze au arestat-o pe sotia laureatului Premiului Nobel pentru Pace, Liu Xiaobo, femeia avand interdictie sa-si paraseasca domiciliul, au declarat reprezentantii drepturilor omului.

Reuters: Liu Xia nu a fost acuzata de nicio infractiune, dar este in prezent sub arest la domiciliu si ii este interzisa comunicarea cu orice persoana din exterior. Represaliile guvernului chinez vin dupa ce femeia si-a vizitat sotul la inchisoare pentru a-i da vestea despre castigarea Nobelului pentru Pace. La aflarea vestii, Liu Xiaobo a declarat ca “premiul apartine martirilor din piata Tiananmen”, a relatat purtatorul de cuvant al Freedom Now.

The Independent: Britanica ucisa in Afganistan ar fi fost victima exploziei unei centuri cu explozibili Scotiana Linda Norgrove, angajat umanitar in varsta de 36 ani, rapita in estul Afganistanului la 26 septembrie, "a fost ucisa de o explozie, cu siguranta generata de o centura cu explozibili purtata de unul dintre rapitori", a declarat sursa citata sub acoperirea anonimatului. "Nimic nu ne permite sa credem tirurile fortelor americane au provocat moartea sa", a adaugat sursa. Autoritatile britanice au anuntat, sambata, ca britanica a fost ucisa "de rapitori" in timpul unei operatiuni de salvare cu evolutie nefericita. Nici NATO, nici Londra nu au precizat ce militari au participat la operatiune.

The Telegraph: Primii mineri blocati in subteran in Chile vor fi adusi la suprafata miercuri Data cea mai probabila pentru aducerea la suprafata a primilor mineri blocati de doua luni intr-o galerie dintr-o mina chiliana este miercuri, 13 octombrie, a anuntat ministrul minelor, Laurence Golborne. Va fi necesara aproximativ o zi si jumatate pentru consolidarea putului de evacuare care a ajuns la cei 33 de mineri sambata si care se va face cu tuburi de otel "pe o lungime de 96 de metri", a explicat ministrul presei, in fata minei San Jose.

Fox NewsPapa Benedict a prmit o scrisoare de la Mahmoud Ahmadinejad Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejat i-a trimis o scrisoare de multumire Papei pentru a-i multumi pentru pozitia pe care acesta a avut-o privind intentia pastorului american de a arde Coranul. Scrisoarea i-a fost data PapeiBenedict al XVI-lea de un vicepresedinte iranian care a participat la o intrunire generala miercuri. Desi Vaticanul nu a facut public continutul scrisorii, oficiali ai Vaticanului au declarat ca Ahmadinejad a denuntat “secularismul extremist promovat de Vest.

Citește și
Angelina Jolie si Brad Pitt la premiera filmului Salt
Revista presei: S-a reintregit familia! Brad a venit in Ungaria la Angelina
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”
Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Revista presei: Ucigasul din Craiova: L-am omorat! 10 ani pentru un prost!
Revista presei: Ucigasul din Craiova: L-am omorat! 10 ani pentru un prost!

Ucigasul elevului de la Liceul Tudor Arghezi, din Craiova, a fost prins la cateva ore de la comiterea crimei. Reactia pe care a avut-o autorul, Romel Voicu, in prima sedinta a audierilor, a fost una care i-a socat pana si pe procurori.

Revista presei: S-a reintregit familia! Brad a venit in Ungaria la Angelina
Revista presei: S-a reintregit familia! Brad a venit in Ungaria la Angelina

Pentru ca dorul de familie era prea mare, Brad Pitt s-a decis sa il stinga. Asa ca s-a urcat in avion si a zburat pana in Ungaria, acolo unde Angelina si copiii lor se afla.

Revista presei:Asteroizii au
Revista presei:Asteroizii au "ajutat" la crearea Pamantului.Ei au adus apa!

Aceasta afirmatie este rezultatul unei cercetari facute de astronomii americani. Potrivit acestora, apa gasita pe asteroizi este o dovada a faptului ca acestia au lovit Pamantul, oferindu-i apa de care se bucura astazi.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.