Revista presei:Lectia miliardarilor din Top 500:banii nu se mai fac in tara

Dinu Patriciu

Cel mai bogat roman, in 2010, este Dinu Patriciu. Patrimoniul sau a sporit fata de anul precedent, cu circa 100 de milioane de euro, pana la nivelul de 2,3 miliarde de euro, conform clasamentului Forbes Romania.

Gandul: O tendinta care se contureaza in 2010 este aceea ca oamenii de afaceri cu businessuri si averi in expansiune au tot mai putin de a face cu Romania. Minereul de fier african al lui Frank Timis, companiile listate sau nelistate pe bursele din Marea Britanie si Germania i-au adus omului de afaceri un avans consistent al finantelor persoanale. Tot pe piete externe mai prietenoase a pariat si Dinu Patriciu. A preluat controlul a doua fonduri de investitii care detin proprietati in Germania, dar si in Suedia, Franta, Olanda sau Belgia.

Ziarul Financiar: Cum sa platesti pensii cu 3,6 milioane de salariati in minus si 2,2 milioane de pensionari in plus? Deficitul bugetului de pensii va ajunge anul viitor la 3,6 mld. euro, un lucru de nesuportat pentru bugetul de stat care, dupa ce ca mai este si sarac, este obligat sa acopere gaurile din bugetul asigurarilor sociale. In 2009, deficitul bugetului de pensii a fost de 1,5 mld. euro, in acest an este preconizat la 1,7 mld. euro, iar anul viitor ar putea atinge chiar si 4 mld. euro. Asta in vreme ce, doar anul trecut, numarul salariatiilor - adica al celor care contribuie la bugetul de stat - s-a redus cu aproape 400.000, iar anul acesta declinulpe piata muncii continua.

AdevarulUnde gasim locuinte ieftine Constanta este unul dintre orasele mari cu cele mai ieftine garsoniere, acestea avand preturi de pornire de la 17.000 de euro. In Bucuresti, pretul locuintelor cu o camera, aflate in cartierele periferice, este cuprins intre 20.000 si 40.000 de euro. Cele mai multe garsoniere din Capitala se tranzactioneaza la un pret de aproximativ 30.000 de euro. Spre exemplu, o astfel de locuinta, cu suprafata de 30 de metri patrati, aflata in cartierul Berceni, recent renovata, mobilata, utilata si cu loc de parcare, are un pret de strigare de 29.800 de euro negociabil.

EVZ: "Vor sa-mi ia masina in loc sa-mi reesaloneze ratele" Un bucurestean bugetar care nu mai poate plati ratele la masina spune ca firma de leasing nu doreste sa-i prelungeasca perioada de achitare a ratelor. Marin Camarasu are 50 de ani si este politist. Pentru ca veniturile i-au scazut, a facut o cerere la firma de la care luase in leasing doua masini sa-i faca o reesalonare a ratelor pentru a-si permite sa le achite pana la capat.

Citește și
trafic
Revista presei: Violenta in trafic, pedepsita dupa modelul spaniol
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Romania LiberaCat pierde statul din cauza evaziunii din Delta Datele statistice publicate de Consiliul Judetean (CJ) Tulcea privind desfasurarea sezonului turistic in Delta Dunarii au readus in discutie proportiile uriase ale evaziunii fiscale din aceasta zona. Statisticile intocmite de CJ Tulcea privind turismul din Delta arata ca, anul acesta, doar 7 .800 de turisti ar fi intrat pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. Pentru acesti turisti, CJ Tulcea a incasat o taxa de acces in Delta de 10 lei/persoana, taxa reglementata de legea ARBDD.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Revista presei: Vasile Blaga, mazilit pentru joc dublu?
Revista presei: Vasile Blaga, mazilit pentru joc dublu?

Pus in situatia de a-i demite pe sefii Politiei si Jandarmerie, convocat in sedinta de guvern de duminica noaptea si curtat din nou de partid, a doua zi, Vasile Blaga si-a dat demisia, luni, din functia de ministru de Interne.

Revista presei: Violenta in trafic, pedepsita dupa modelul spaniol
Revista presei: Violenta in trafic, pedepsita dupa modelul spaniol

Soferii agresivi vor putea face puscarie, potrivit propunerilor pe care parlamentarii le analizeaza in Comisia de Industrii si Servicii. Modelul este de import si se aplica deja in Spania, unde astfel de conducatori auto sunt sanctionati cu inchisoarea.

Topul celor mai bune 29 de orase pentru barbati in 2010
Topul celor mai bune 29 de orase pentru barbati in 2010

Nimeni nu stie ce este mai important pentru barbati decat… o revista dedicata lor. Prin urmare, AskMen, cu putin ajutor de la Huffington Post, Luxist sau Lonely Planet, a realizat un top al celor mai bune orase pentru reprezentantii sexului tare.

Recomandări
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.