Revista presei: Crater urias provocat de un meteorit, gasit cu Google Earth

Ultima actualizare: 22-10-2012 16:06
meteorit

Un crater, nedescoperit pana acum de oamenii de stiinta, care a fost provocat de caderea unui meteorit pe Pamant, a fost localizat cu ajutorul Google Earth.

Daily Mail: Craterul care are o adancime de 15 metri si o lungime de aproape 50 a fost localizat cu ajutorul Google Earth in desertul Egiptean. Se pare ca acest crater a fost cauzat de caderea unui meteorit ce cantarea aproximativ 10 tone, iar cercetatorii care au ajuns la fata locului au declarat ca acesta este cel mai bine pastrat sit care a fost descoperit.

The Telegraph: Criza nu se simte la Palat! Regina Marii Britanii a cheltuit 1,76 milioane euro curatenie! Angajatii familiei regale britanice au cheltuit 1,5 milioane de lire pentru lucrari de cosmetizare, desi, in paralel, fusesera solicitate subventii pentru acoperirea facturilor la caldura pentru Palatul Buckingham. Aproximativ 100.000 de lire s-au cheltuit pe curatarea policandrelor, iar 14.000 de lire a costat o prelata pentru protejarea vinurilor din pivnita Palatului Buckingham. Redecorarea unei cantine a angajatilor si a unei sali de jocuri a costat 808.000 lire, in timp ce pentru transformarea unui cinematograf intr-o sala de lucru s-au cheltuit 458.000 de lire,

AFP: Aproximativ 100 de case risca sa fie inundate in SUA, dupa ruperea unui dig Digul, situat in apropierea orasului Portage, in comitatul Columbia, incepuse sa cedeze duminica seara, potrivit specialistilor. "Dupa ruperea totala a digului, nu se stie cat de mult vor merge spre sud apele raului Wisconsin", avertizeaza expertii. Digul se afla pe malul de sud al raului Wisconsin, in apropierea orasului Portage. Localnicii au fost sfatuiti sa se deplaseze spre locuri mai inalte, iar mai multe sosele urmeaza sa fie inchise.

Reuters: Presedintele Kosovo a demisionat! Fatmir Sejdiu si-a anuntat luni demisia din functia de presedinte al Kosovo, la cateva zile dupa ce Curtea Constitutionala a apreciat ca acesta nu poate fi in acelasi timp seful statului si presedintele partidului sau. "Mi-am depus demisia astazi din functia de presedinte al Kosovo", a declarat Sejdiu in fata jurnalistilor. Curtea Constitutionala din Kosovo anuntase vineri intr-un comunicat ca Sejdiu a incalcat Constitutia pastrand functia de presedinte al partidului sau, Liga Democratica din Kosovo (LDK), dupa preluarea postului de sef al statului.

Der Spiegel: Angela Merkel recunoaste ca inca mai actioneaza sub influenta experientei din comunism Cancelarul german, Angela Merkel, a povestit intr-un interviu acordat unei publicatii germane cum obiceiurile sale inca poarta amprenta experientei traite in Germania comunista. "Uneori cumpar ceva pentru ca mi-au picat ochii pe lucrul respectiv, chiar daca nu am nevoie cu adevarat de el", a declarat ea pentru revista Super Illu, foarte citita in fosta RDG. "Aceasta inclinatie catre depozitare rezida adanc in mine, deoarece traind cu diverse lipsuri esti inclinat sa iei tot ceea ce poti", a explicat Merkel.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO