Revista presei: Universul are 800 de trilioane de sori

Conglomerat de galaxii

Astronomii, ce au folosit telescopul de la Polul Sud, au declarat ca au descoperit cel mai mare conglomerat de galaxii la o distanta de 7 mld. de ani lumina. Conglomeratul are in compozitia sa 800 de trilioane de sori si poate sustine sute de galaxii.

Science Daily: "Acest conglomerat de galaxii poate fi considerat cel mai mare descoperit pana in prezent. Este printre cele mai mari descoperite pana in prezent si care se afla la aceasta distanta", a declarat Mark Brodwin, astronom la Centrul Hardvard de Astrofizica.

StirileProTV: Operatiunea de salvare a minerilor din Chile s-a incheiat! Toti minerii au fost adusi cu bine la suprafata Minerii chilieni, blocati din 5 august in subteran, au fost scosi unul cate unul intr-o operatiune extrem de complicata, pentru ca exista riscul unor alunecari de teren. Primul care a iesit din subteran a fost Florencio Avalos, iar ultimul a fost Luis Urzúa, care a fost si  liderul care i-a ajutat pe mineri sa supravietuiasca in adancuri.

AFP: Sase militari NATO, ucisi miercuri in Afganistan Patru militari straini, a caror nationalitate nu a fost dezvaluita, au murit in explozia unei mine artizanale in sudul tarii, potrivit comandamentului NATO la Kabul. Anterior, in cursul zile, un militar NATO a fost ucis intr-un atac al insurgentilor in est, iar un altul a murit in explozia unei mine artizanale in sudul Afganistanului. Aceste decese ridica la 581 numarul militarilor straini ucisi in Afganistan de la inceputul lui 2010, anul cel mai sangeros pentru fortele internationale aflate de noua ani in razboi.

The Telegraph: Mahmoud Ahmadinejad, in vizita in Liban, urmand sa mearga la frontiera Israelului Presedintele islamist, care efectueaza prima vizita in Liban de la alegerea sa in 2005, a fost intampinat cu flori de zeci de mii de persoane care s-au adunat pe drumul dinspre aeroport. Vizita lui Ahmadinejad suscita polemici in Liban, tabara prooccidentala denuntand "ingerinta" Teheranului si exprimand temeri ca tara ar putea deveni "o baza iraniana" la frontiera cu Israelul.

Citește și
Apocalipsa
Revista presei: Zilele Universului sunt numarate!
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

The Guardian: Sotia laureatului Premiului Nobel Liu Xiaobo, impiedicata sa intalneasca diplomati norvegieni Ambasada Norvegiei la Beijing a confirmat ca doi dintre diplomatii sai au incercat, fara rezultat, sa o viziteze pe Liu Xia. Ei venisera sa "verifice ce mai face", a declarat Tone Helene Aarvik, purtator de cuvant al ambasadei, fara a oferi alte detalii. De asemenea, Liu Xia a protestat miercuri, tot intr-un mesaj transmis prin Twitter, fata de "consemnarea ilegala la domiciliu" care o vizeaza.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Revista presei: Transformare uluitoare! Fata care a sfidat Islamul!
Revista presei: Transformare uluitoare! Fata care a sfidat Islamul!

O tanara afgana, care a fost mutilata fara mila de sotul ei, dupa legile talibanilor, a reusit sa zambeasca dupa multi ani de chin si umilinta. Tanara a fost supusa unei interventii chirurgicale, care i-a reconstruit nasul, ars in urma atacului cu acid.

Revista presei: Zilele Universului sunt numarate!
Revista presei: Zilele Universului sunt numarate!

Un nou studiu sugereaza ca Universul si tot ce este cuprins in el s-ar putea sfarsi in mai putin de 3,7 miliarde de ani, de acum in colo.

Revista presei:Asteroizii au
Revista presei:Asteroizii au "ajutat" la crearea Pamantului.Ei au adus apa!

Aceasta afirmatie este rezultatul unei cercetari facute de astronomii americani. Potrivit acestora, apa gasita pe asteroizi este o dovada a faptului ca acestia au lovit Pamantul, oferindu-i apa de care se bucura astazi.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală
Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală

Ion Iliescu devine oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, pentru infracțiuni contra umanității.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.