Revista presei: A doua gafa de un miliard de euro

Ultima actualizare: 19-05-2012 04:28
Parlamentul Romaniei

Parlamentul repeta intocmai modelul de acum doi ani, cand decizia unanima de majorare a salariilor profesorilor cu 50% a dat tonul haosului financiar.

Romania Libera: Reducerea la 5% a TVA pentru alimentele de baza - paine, lapte, carne, zahar, ulei - si ridicarea pragului de impozitare a pensiilor de la 1.000 la 2.000 de lei, votate in unanimitate de Camera Deputatilor, repeta scenariul de la sfarsitul anului 2008, cand niciunul dintre partidele care concurau in alegeri n-a indraznit sa dea inapoi in fata propunerii de marire cu 50% a salariilor profesorilor.Deja devenise clar ca Romania va fi afectata de criza si ca bugetul nu va mai putea sustine nici macar cheltuielile curente, iar reactiile au aparut rapid: doua dintre cele trei mari agentii de rating, Standard&Poor's si Fitch, au retras calificativul investitional pentru obligatiunile romanesti, acordandu-le in schimb calificativul speculativ cunoscut si ca „junk", adica gunoi.

Gandul: O „eroare“ de un miliard de euro. Cum au votat gresit Udrea, Ialomitianu, Botis Fericire mare in Parlament marti seara, cand toata lumea a votat doua legi prin care TVA la alimentele de baza scade la 5% si nu se mai impoziteaza pensiile de sub 2.000 de lei. Aplicarea lor ar aduce insa o "gaura" de un miliard de euro la bugetul de stat. Deputatii PDL spera acum ca Traian Basescu sa-i salveze si sa le intoarca cele doua legi. Surprinzatoare este pozitia UDMR, care sustine ca nu a gresit, ci ca a votat "in cunostinta de cauza"

Evenimentul Zilei: PDL nu mai stie pe unde sa scoata TVA-ul redus Degringolada in tabara PDL dupa ce deputatii partidului in frunte cu ministrii (Gheorghe Ialomitianu, Ioan Botis, Elena Udrea, Laszlo Borbely, Gabriel Oprea, Valeriu Tabara si Valerian Vreme) i-au aruncat un cartof fierbinte in brate lui Emil Boc exact in ziua in care FMI a sosit la Bucuresti: reducerea TVA la alimentele de baza la 5% si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO