Top 10 cele mai bizare ritualuri de imperechere

Peste-pescar

Unele dintre animale au cele mai bizare si surprinzatoare ritualuri de imperechere. Vezi mai jos un top al celor mai ciudate astfel de ceremonialuri.

 

1. Maimutele capucin

Atunci cand isi cauta partenera, masculii urineaza in maini apoi se ung cu acest lichid pe tot corpul. Cercetatorii, care au fost uimiti ani la randul de acest comportament, cred ca au gasit in sfarsit explicatia bizarului gest: mirosul urinei ar atrage femelele capucin si ar transmite informatii despre statului social si sexual al masculilor.

Citește și
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

2. Pestii - pescari sau anglerfish

Masculii din aceasta specie sunt mult mai mici in dimensiuni in comparatie cu femelele si sunt vanatori mai slabi. In plus, sistemul lor digestiv se opreste din evolutie in timp ce ei continua sa se dezvolte, impiedicandu-i astfel sa se hranesaca. Asa ca, atunci cand gasesc partenera potrivita, o musca si elimina o enzima care le uneste corpurile. Din acest moment, masculul incepe sa se micsoreze pana cand din el raman doar testiculele, care elimina sperma de cate ori femela este fertila.

3. Hipopotamii

Ca sa gaseasca o femela cu care sa se imperecheze, hipopotamii se aseaza in varful unui munte enorm de… balegar, pe care il imprastie cu coada in toate directiile.

4. Serpii garter

In sezonul rece aceste taratoare intra in hibernare. Se strang in grupuri de mii de serpi, pentu a-si tine de cald unul altuia. Masculii sunt cei care se trezesc primii din hibernare, dar nu pararesc grupul. Cand se trezesc femelele, acestea devin tinta a sute de masculi. Totul rezulta intr-un “bal de imperechere”, cum il numesc specialistii.

5. Papagalii cu pata alba in frunte

Comportamentul acestor inaripate este similar cu al oamenilor, in sensul in care, inainte sa se imperecheze, acesti papagali se saruta. Numai ca intre sarut si imperecherea propriu-zisa... vomita unii pe altii.

6. Porcii spinosi

Ca maimutele capucin, si acestia au un ritual de imperechere care implica urina. Insa nu se ung ei cu ea, ci, mai degraba, urineaza pe partener, de la o distanta impresionanta de aproape 2 metri.

7. Manakinii cu sapca rosie

Pasarile manakin au un ritual ciudat de imperechere. Danseaza ca, fara gluma!, Michael Jackson. Ca in celebrul Moonwalk, masculii acestei specii se misca cu o serie de pasi mici, similari cu cei ai Regelui Pop-ului. In acest timp isi ridica coada si dau din aripi pentru a le transmite femelelor ca sunt gata de imperechere.

8. Pasarile Bower

Femelele din aceasta specie sunt cu adevarat greu de multumit. Ca sa atraga o partenera cu care sa se imperecheze, masculii construiesc un frunzar pe care il decoreaza cu obiecte gasite peste tot, de obicei de aceeasi culoare. Petrec ore intregi asigurandu-se ca totul este asezat ca la carte si se opresc din munca doar atunci cand pleaca sa distruga frunzarele rivalilor.

9. Girafe

Atunci cand masculii sunt gata sa se imperecheze, isi folosesc capul si gatul sa loveasca femela peste posterior, pana cand aceasta urineaza. Apoi, masculii gusta din urina girafei, pentru a se asigura ca e fertila. Daca totul merge ca pe roate, iar masculul este satisfacut, o va insoti pe femela peste tot, pana cand aceasta il va accepta.

10. Pasarile paradisului

Masculii acestei specii se lanseaza intr-un dans dramatic in care isi controsioneaza corpul si cloncane puternic pentru a impresiona femelele. Cu toate acestea, o femela va respinge aproximativ 20 de astfel de dansuri inainte de a accepta sa se imperecheze.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Creatura misterioasa surprinsa intr-un lac din Anglia. FOTO
Creatura misterioasa surprinsa intr-un lac din Anglia. FOTO

Daca Scotia este fascinata din 1933 incoace de legenda monstrului Loch Ness, Anglia nu se lasa mai prejos si are si ea un monstru, pe nume Bownessie. Se pare ca acesta si-a aratat trei cocoase pe lacul lacul Windermere.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.