Spune-mi cum ai trupul, ca sa-ti spun cine esti!

Ghicitoare

Aspectul nostru reprezinta o carte de vizita si a devenit de-a lungul mileniilor sursa a nenumarate superstitii. Semne bune, semne rele, noroc sau ghinion. Ti se citesc toate pe trup.


Mai mult decat starea de sanatate, fizicul ne dezvaluie un strop din personalitate si din ceea ce ne este sortit. Exprimam, chiar si fara sa vorbim, o serie de atitudini si de sentimente. Corpul nostru spune multe despre starea noastra de sanatate si constituie o harta a intregului nostru destin. Sau cel putin asa spun credintele noastre milenare…

Parul

Caderea lui simbolizeaza ghinion, boala, saracie sau chiar moartea cuiva apropiat.

Si culoarea lui arata cum este o persoana. Blond reprezinta in perceptia generala imaginea persoanei sexy. Roscatul este asociat cu determinarea, seductia si viclenia. Brunetul este exotic, uneori dur si misterios. Satenul este pentru persoanele responsabile, bune.

Citește și
Cenusa
Da-ti cu untura si cenusa, ca sa ai noroc tot anul!
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

De omul span ar fi mai bine sa te feresti, pentru ca-i semn de rautate. Parul carunt este semn de intelepciune sau chiar de noroc, la oamenii tineri.

Daca un barbat are par mai mult deasupra tamplelor, atunci va avea o viata lunga. Iar daca o femeie are parul in forma de "V" pe frunte, asta inseamna ca va trai mai mult decat sotul ei. In schimb, daca are carlionti pe frunte, atunci barbatul ei nu va avea viata lunga.

Parul subtire este o dovada de siretenie, buclele sunt semn ca esti o persoana volubila, amuzanta, iar parul lung arata puterea si norocul. Taindu-l sfidezi soarta, spun vechi credinte.

Daca arunci parul in foc poti avea dureri de cap, ba mai mult, ascunde-l ca sa nu ti se faca vraji cu el. Persoanele care au sprancele impreunate sunt suspectate ca deoache.

Ochii

Sunt oglinda sufletului, iar culoarea lor este sursa mai multor superstitii.

Ochii verzi niciodata sa nu-i crezi. Ochi albastri au persoanele delicate, rafinate, dar totodata puternice. In schimb, ochii caprui sunt pentru persoane pline de vitalitate si profunde in gandire.

Fereste-te de oamenii cu ochi deschisi la culoare, caci pot deochea. Daca ti se zbate ochiul drept, atunci e semn de bucurie, dar daca ti se bate cel stang vei avea o suparare.

Nasul

Arata caracterul omului. Nasul mare arata hotarare si inteligenta, nasul subtire este insemnul persoanelor geloase si nesigure. Daca o persoana are nasul carn, atunci este foarte vesel si plin de umor. Nasul incovoiat arata inclinatii filosofice, energie si vointa, iar nasul borcanat generozitate. Daca te mananca nasul inseamna ca te certi.

Nu ne este straina nici convingerea ca exista o proportionalitate directa intre marimea nasului si cea a organelor sexuale.

Urechile

Te ard urechile, inseamna ca cineva vorbeste despre tine. Urechi mici au persoanele delicate. Urechile subtiri si ascutite arata ca persoana este suparacioasa, capricioasa, irascibila. Cu cat mai mare este lobul urechii, cu atat o persoana este mai inteligenta.

Gura

Daca iti musti limba, inseamna ca cineva te vorbeste de rau. Dintii de lapte se arunca peste casa si se cer unii de otel. Daca ai strungareata, atunci esti un mare mincinos. Dintii mari sunt semnul fortei fizice, iar dintii mici si regulati arata ca esti o persoana prudenta si meticuloasa.

Mainile

Sunt simbolul puterii, un instrument al binecuvantarii si vindecarii. 

Mana dreapta este cea norocoasa, in timp ce stanga este cea cu ghinion, pentru ca diavolul a stat in stanga lui Dumnezeu inainte de a fi alungat din Rai. 

Daca te mananca palma dreapta vei primi bani, iar daca te mananca stanga vei da sau vei pierde bani. Mainile mari sunt simbolul tariei de character, in timp ce mainile mici, firave arata slabiciunea si timiditatea. 

Pe de alta parte, degetele lungi sunt semn al ingeniozitatii, iar cele scurte arata ca o persoana este neatenta, dar foarte naturala. Daca tii doua degete impreunate, imitand semnul crucii vei alunga ghinioanele.

Mainile paroase arata ca persoanei ii place luxul. Ca sa fie harnice si frumoase, fetele prind salamandre cu mainile goale. Copilului i se musca unghiile cand e mic, pentru a nu se face hot.

Picioarele

Cand pornesti la drum, fa-o cu piciorul drept ca sa-ti aduca noroc. Daca te mananca, vei face o calatorie. Nu manca pe genunchi, caci se spune ca tragi a saracie si iti mananci norocul.

Tu ce alte superstitii cunosti? Crezi in ele ori s-au adeverit vreodata? Comenteaza aici.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Malanca, o traditie pastrata cu sfintenie de romanii din Ucraina
Malanca, o traditie pastrata cu sfintenie de romanii din Ucraina

Malanca este denumirea slava a cetelor organizate de mascati la Anul Nou, denumire intalnita nu numai in satele ce tin sarbatorile pe stil vechi, in special in cele hutanesti sau cu populatie ucraineana, ci si in multe sate care au trecut la noul stil.

Da-ti cu untura si cenusa, ca sa ai noroc tot anul!
Da-ti cu untura si cenusa, ca sa ai noroc tot anul!

Cine a trecut joi prin judetul Sibiu se putea trezi acoperit din cap pana-n picioare cu crema neagra, facuta din untura cu funingine.

Nu lasati femeile sa va calce pragul la inceputul noului an!
Nu lasati femeile sa va calce pragul la inceputul noului an!

Superstitiile, un capitol la care romanii exceleaza! Avem atat de multe interdictii la cumpana dintre ani, incat cel mai sigur si mai sanatos este sa stam nemiscati in fata paharului, obligatoriu plin.

Recomandări
Parlamentul European a alocat 4,8 miliarde de euro pentru sprijinul Ucrainei
Parlamentul European a alocat 4,8 miliarde de euro pentru sprijinul Ucrainei

Parlamentul European a decis alocarea a 4,8 de miliarde de euro pentru sprijinirea Ucrainei, la inițiativa deputatului Siegfried Mureşan (PPE/PNL). Raportul său, care conține și această prevedere, a fost votat joi cu largă majoritate.

Politico: Klaus Iohannis, pe lista scurtă pentru șefia Comisiei Europene. Ce șanse are să o înlocuiască pe von der Leyen
Politico: Klaus Iohannis, pe lista scurtă pentru șefia Comisiei Europene. Ce șanse are să o înlocuiască pe von der Leyen

Politico a enumerat o serie de posibili succesori ai Ursulei von der Leyen, șefa Comisiei Europene. Printre ei se numără și președintele României, Klaus Iohannis.  

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.