Rasa de super-inteligenti in centrul Terrei? Top 5 teorii ale conspiratiei

Omul cu masca de fier

In centrul Pamantului este o sfera goala sau o rasa de oameni super inteligenti? Codul de bare al produselor este sau nu un semn al Apocalipsei? A fost Ludovic al XIV-lea adevaratul Rege al Frantei?

 

Sunt cateva dintre intrebarile care au fascinat lumea si care au stat la baza unora dintre cele mai interesante teorii ale conspiratiei.

Ce este in centrul Pamantului?

Timp de secole, oamenii au crezut ca Pamantul este gol in centru, ca miezul Terrei nu este o manta supraincalzita care se roteste in jurul unui nucleu de fier solid, ci o sfera goala, protejata de o crusta. In teoria care a gravitat in jurul acestei idei, important nu era cat de subtire era aceasta crusta care acoperea sfera din centrul Pamantului, ci ce se afla inauntrul acesteia.

Citește și
gauri albe
"Calatoria in timp e posibila". Afla despre teoriile nebunesti din stiinta
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Asa se face, ca in 1692, Edmond Halley, de la numele caruia vine denumirea cometei Halley, a sustinut teoria potrivit careia Pamantul este un invelis, gros de 805 kilometri, cu inele concentrice in interior. In centrul acestor inele ar exista un nucleu solid si intre inele ar fi atmosfere diferite de gaze fluorescente. Cand aceste gaze ieseau la suprafata, pe la Poli, atunci se formau Aurora Borealis si Australis.

Teoriile despre ce s-ar afla in centrul Pamantului au continuat si in secolul XX. De exemplu, Adolf Hitler ar fi trimis o misiune la Polul Sud ca sa gaseasca intrarea catre centrul Pamantului, Fuhrerul fiind convins ca acolo era locul prin care putea patrunde in maruntaiele Terrei. Mai mult decat atat, Hitler ar fi fost convins ca in subteran exista o rasa super inteligenta de oameni care aveau o inaltime de 3,65 metri. Liderul german ar fi intentionat sa-i convinga pe acesti super-oameni sa vina la suprafata si sa lupte pentru trupele Germaniei naziste sau, cel putin, sa le dea nazistilor tehnica de lupta futurista. Daca Hitler a trimis sau nu aceasta misiune la Polul Sud este parte din teorie, dar daca a facut asta, cu siguranta, oamenii care au participat la ea nu s-au mai intors niciodata. Aceasta pentru ca fie au fost ucisi de super-rasa din centrul Pamantului sau, mai simplu, de conditiile dure din Antarctica.

Codul de bare

Fundamentalistii crestini si cei care cred in Apocalipsa sunt mai speriati ca oricand. Ei se tem de incercarea de "comunizare" a lumii cu implanturi comerciale: coduri de bare pe frunte sau pe mana, fabricate ca sa faciliteze cumpararea si vanzarea de produse. Astfel de implanturi nu au aparut inca, dar aceasta teorie a conspiratiei sustine ca momentul se apropie si ca in curand barele de coduri ale produselor, care acum sunt imprimate pe ambalaje, vor fi indepartate si vor fi transformate intr-un singur cod unic al fiecarui om, scanat direct din corpul persoanei respective. Mai mult decat atat, oamenii nu vor avea nici un fel de putere in a folosi sau nu acest cod. El le va fi imprimat oricum. Teoria merge mai departe si sustine ca actualele coduri de bare de pe amabalaje, carti de credit, de debit si chiar din cecuri personale ascund in secret infioratoarea cifra 666.


Agentia Nationala de Securitate (NSA)

Agentia Nationala de Securitate (NSA) exista. Cartierul general este situat in Fort Meade, Maryland, SUA, la 24 de kilometri distanta de Baltimore. Parcarea institutiei are 18.000 de locuri, majoritatea dintre ele fiind ocupate in timpul zilei. NSA lucreaza in tandem cu CIA si FBI, dar activitatile sale sunt atat de secrete, incat nimeni din lume nu le cunoaste, cu exceptia catorva oameni care supervizeaza proiectele NSA. Oficial, angajatii NSA sunt "responsabili de strangerea si analizarea semnalelor de comunicare straine si codificate, ceea ce implica si criptanaliza. Ori de cate ori apare cuvantul "criptat" intr-o teorie a conspiratiei, e loc de multa imaginatie. Ceea ce nu realizeaza nimeni, nici macar presedintele Statelor Unite, este ca NSA stie adevarul din spatele fiecarei teorii a conspiratiei care a aparut vreodata. Si aceasta se intampla, pentru ca NSA are informatia din toata lumea la degetul mic si controleaza Internetul mult mai diabolic decat au facut-o personaje ca Stalin sau Hitler cu propriul popor.

Proiectul Phoenix

Proiectul Phoenix este o fundatie independenta al carei scop este cautarea inteligentei extraterestre. Mai multe organizatii, fundatii si chiar persoane individuale sunt implicate in gasirea de dovezi care sa ne lamureasca daca suntem sau nu singuri in Univers. Potrivit teoriei conspiratiei, Phoenix controleaza in secret toate organizatiile importante care se ocupa de gasirea semnalelor extraterestre. Phoenix s-ar situa in Mountain View, California si ar functiona din 1995. Expertii de aici ar folosi cel mai mare telescop din emisfera sudica si nu ar scana tot cerul, ci numai acele sisteme care exista la 200 de ani lumina de noi, totalizand 800 de stele. Pana acum, nu a venit niciun semnal sau cel putin pe muritorii de rand nu i-a anuntat nimeni.


Omul cu masca de fier

A trecut mult timp de cand Ludovic al XIV-lea era regele Frantei. Cu toate acestea, nu a trecut suficienta vreme ca sa se elucideze una dintre cele mai interesante teorii ale conspiratiei din istorie. Este vorba despre faptele legate de un prizonier, arestat in 1669, in timpul regimului sau. Numele lui era Eustache Dauger si a fost mutat dintr-o inchisoare in alta, pe tot teritoriul Frantei pentru urmatorii 34 de ani. In aparenta, autoritatile nu stiau ce sa faca in cazul lui. A fost tinut in Fortareata Pignerol, apoi la Bastilia si pentru o vreme a purtat o masca de fier pe tot capul, avand gauri doar pentru ochi, nas si gura. In cea mai mare parte a detentiei, a purtat o pelerina de catifea neagra. Mai mult decat atat, omul era tinut intr-o celula speciala, cu mai multe usi de fier, astfel incat nimeni din afara inchisorii sa nu il vada. Prizonierul a fost instruit sa nu  rosteasca alte cuvinte decat „mancare” si „apa” pentru ca va fi ucis. Pare ciudat ca un prizonier a fost nevoit sa indure asemenea tratament doar pentru a-si tine gura timp de 34 de ani, intr-o deplina solitudine. In plus, a murit fara alte chinuri la 19 noiembrie 1703, la Bastilia si a fost inmormantat a doua zi, sub numele de Marchioly. Teoriile privind identitatea lui sunt nenumarate. Faptul ca nu a fost pur si simplu ucis sugereaza poate legaturile lui de sange cu familia regala, iar Ludovic al XIV-lea trebuia sa respecte legea potrivit careia nicio persoana cu sange regal nu putea fi asasinata.


 
Articol recomandat de sport.ro
BREAKING NEWS El va fi antrenorul Barcelonei în sezonul următor!
BREAKING NEWS El va fi antrenorul Barcelonei în sezonul următor!
Citește și...
Cele mai controversate morminte din lume. Intrebari fara raspuns
Cele mai controversate morminte din lume. Intrebari fara raspuns

Descoperirile arheologice ridica de multe ori semne de intrebare si rastoarna uneori credintele conventionale. De la mormintele faraonilor egipteni si oase gasite in vreo cripta, trupurile celor care nu mai sunt continua sa nasca dezbateri.

"Calatoria in timp e posibila". Afla despre teoriile nebunesti din stiinta

Gaurile albe, universul ekpyrotic si calatoria in timp. Doar trei dintre teoriile stiintifice catalogate drept nebunesti de-a lungul timpului. Vezi mai jos ce argumente au adus oamenii de stiinta in favoarea acestor teorii!

Polii magnetici ai Pamantului se inverseaza in 2012. Realitate sau SF?
Polii magnetici ai Pamantului se inverseaza in 2012. Realitate sau SF?

Tot mai multi fizicieni cred ca inversarea polilor va avea loc in 2012. Si totusi acest fenomen este precum cutremurele, nu se poate prezice.

Recomandări
Dosarul Mineriadei. Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet. Iliescu, audiat la domiciliu
Dosarul Mineriadei. Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet. Iliescu, audiat la domiciliu

Fostul premier Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu şi fostul director SRI Virgil Măgureanu au fost citaţi, joi dimineaţa, la sediul Parchetului General, pentru a li se aduce la cunoştinţă că au fost puşi din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei.

VIDEO. Moment extrem de bizar, „silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală
VIDEO. Moment extrem de bizar, „silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală

Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, Ioana Ancuța Popoviciu, care a provocat furia familiei victimelor după ce a întrebat dacă tânărul mort în accident e în sală, a fost protagonista unui moment foarte bizar, miercuri.

De ce nu poate Popescu Piedone să se întoarcă la Sectorul 5, așa cum ar vrea Marcel Ciolacu. Analist: „Ar fi ca o înfrângere”
De ce nu poate Popescu Piedone să se întoarcă la Sectorul 5, așa cum ar vrea Marcel Ciolacu. Analist: „Ar fi ca o înfrângere”

La nici 12 ore după ce l-au schimbat pe medicul Cătălin Cîrstoiu cu Gabriela Firea în lupta pentru primăria Bucureștiului, social-democrații îi sugerează lui Cristian Popescu Piedone să se retragă din cursă.