Mai ceva ca viagra. Vezi paianjenul al carui venin provoaca erectii de ore

Ultima actualizare: 19-10-2012 14:23
paianjen banana

Medicina recurge la solutii extreme numai pentru a gasi leacuri pentru diferite boli. La o asa solutie se gandesc oamenii de stiinta atunci cand vine vorba de tratarea disfunctiilor erectile.

Asta dupa ce s-a descoperit ca veninul unui paianjen poate provoca o erectie de cateva ore. Este vorba despre specia numita paianjenul brazilian sau banana, inscrisa in 2007 drept cea mai veninoasa din lume in Cartea Recordurilor. Acesta poate fi intalnit cu precadere in regiunile Americii de Sud si Centrale.

Dupa o intepatura dureroasa, veninul  strecurat in organism are ca efect secundar si erectii de lunga durata. Astfel in camerele de primire urgente, victimele acestui paiajen sunt usor de recunoscut.

"Speram ca acest soi de venin ne va ajuta sa gasim un leac potrivit pentru tratarea disfunctiilor erectile", spun oamenii de stiinta care au si demarat si teste de laborator in acest sens.

O componenta a veninului, respectiv Tx2-6, este cercetata cu scopul de a o utiliza in tratamentele disfunctiei erectile. In afara de faptul ca provoaca dureri intense, veninul poate cauza priapismul (n.red.- erectie patologica de lunga durata). Erectia care rezulta din intoxicarea cu venin este incomoda, poate dura mai multe ore si chiar cauza impotenta.

Veninul mai contine o puternica neurotoxina (n. red. - substanta otravitoare care ataca sistemul nervos), cunoscuta sub numele de PhTx3, care actioneaza ca un blocant al canalelor de calciu. La concentratii mortale, aceasta neurotoxina cauzeaza pierderea controlului asupra muschilor si difilcutati respiratorii ducand la paralizie si asfixiere.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO