"Au fost extraterestrii?Nu, Dumnezeu".Cercuri pe un deal in Indonezia.Video

25-01-2011 16:34


UFO

Triunghiuri si cercuri cu un diametru de circa 70 de metri. Cu asa descoperire misterioasa "rasarita" intr-o cultura de orez s-au trezit localnicii din Indonezia in urma cu cateva zile.

 

Localnicii din Slemen, zona Yogyarta, acolo unde au fost descoperite cercurile, au parerile impartite. Cei mai multi insa cred ca au fost martorii unei vizite din spatiu.

"Am auzit un vuiet puternic ca de elicopter, care a tinut timp de jumatate de ora", a spus un localnic.

Cercurile, care se intind pe zeci de metri patrati, pot fi zarite in partea de sus a unui deal numit de localnici Muntele Suru. Mai mult, cercurile au fost asemanate cu "muladhara chakra", una dintre chakrele de baza din Hinduismul tantric.

Muladhara chakra

La scurt timp de la descoperire, dealul a devenit loc de pelerinaj.

"A aterizat aici un OZN? Este clar ca acest lucru reprezinta minunatia lui Dumnezeu. Poate Dumnezeu ii avertizeaza pe oameni sa pastreze natura", a declarat Syamsul Bahri, un locuitor din Beloran, venit sa vada fenomenul.

La randul lor, oamenii de stiinta sunt de parere ca cercurile nu sunt decat opera omului.

"Nu vom trimite acolo investigatori deoarece suspectam interventia oamenilor, nu fenomene naturale sau stiintifice asociate spatiului extraterestru si creaturilor numite extraterestri", a declarat Thomas Djamaluddin, sef in cercetari astronomice la agentia spatiala indoneziana.

De-a lungul timpului, aceste forme au creat dispuse aprinse in randul specialistilor, in special incepand cu anii '70. Pe de o parte se crede ca sunt dovezi lasate de alte creaturi, iar de cealalta parte se spune ca astfel de cercuri pot fi realizate foarte usor de oameni.

De altfel, in 1991, Doug Bower si Dave Chorley au declarat public ca ei au lansat aceasta moda a formelor bizare facute in culturile agricole. Ei sustineau ca le pot executa in mai putin de o ora.

Fenomen paranormal sau afacere? Mitul cercurilor din lanul de grau

In schimb, astrofizicianul Mike Reed, spre exemplu, a declarat in 2008 ca aceste forme sunt urmele lasate de alte fiinte.

"E vorba despre o inteligenta care a desenat cercurile si care incearca sa comunice cu noi. Probabil de mai multa vreme decat credem, pentru ca prima agroglifa descoperita dateaza din secolul al XVIII-lea" .

VIDEO!

Sursa: Fox News

VIDEO PROTVPLUS.RO