Uraniul e o tara? Crezi ca stii totul despre poluarea nucleara? Afla aici

Ultima actualizare: 08-10-2012 03:08
Buncar atomic

Exista pe internet niste documentare impresionante despre ce inseamna energia atomica. Asa ca daca sunteti curiosi sa aflati mai multe despre minele de Uraniu, sau despre impactul biologic al poluarii nucleare, aici gasiti informatii.

In eternitate

Acest documentar facut in 2009 arunca o privire spre depozitul subteran finlandez de la Olkiluoto, unde deseurile nucleare sunt asigurate pentru 100.000 de ani. Puteti citi mai multe despre film aici

Batalia de la Cernobal

Acest film (care a fost difuzat pe Discovery), povesteste in amanunt evenimentele tragice de la 26 aprilie 1986 si modul in care un test, aparent de rutina, a dus la un nor radioactiv care a acoperit toata Europa de Est.

Uraniul: este o tara?

Acest documentar facut tot in 2009 prezinta industria miniera de Uraniu din Australia, una dintre cele mai mari tari producatoare de Uraniu de pe planeta. Daca v-ati intrebat vreodata cum ajunge minereul de Uraniu, combustibil nuclear, acest documentar va poate da raspunsul.

Atomic Cafe

Si in final, ceva complet diferit. Nu este un film despre puterea nucleara neaparat, ci un pamflet facut in 1982 despre cultura "atomica" americana.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO