2.000 de romani au televizor 3D in casa si 2.000 de euro mai putin in cont
Tehnologia 3D a prins in Romania cam cat au prins televizoarele color pe vremea lui Ceausescu. Atunci toata lumea isi dorea, dar nu se gaseau, acum toata lumea le vrea, dar preturile sunt prohibitive. Afla si cati romani au plasme.
Compania de cercetare de piata GfK a numarat toate televizoarele care s-au vandut anul trecut si in primele doua luni ale acestui an.
Concluzia specialistilor a fost urmatoarea: au fost inregistrate vanzari de aproximativ 1.400 de televizoare 3D. Dintre acestea, numai 200 de bucati sunt plasme, restul LCD. In continuare, dinamica accentuata a acestui segment de nisa a propulsat vanzarile primelor doua luni ale anului 2011 la aproximativ 550 de bucati.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
In bani, asta inseamna ca s-au lasat in magazine peste 3,7 milioane de euro doar pentru televizoarele 3D.
Stam destul de bine daca ne gandim ca in 2010, cand au aparut, televizoarele 3D costau cam 2.000 de euro bucata. Acum s-au mai ieftinit, dar cine vrea un astfel de ecran scoate din buzunar 1.700 de euro pe putin.
In plus, daca ar fi sa vorbim despre 3D, exista mai multe categorii de produse pe piata internationala, cum ar fi camerele video, camerele foto - la noi insa n-au prins decat televizoarele.
LCD-uri si plasme la mare cautare
Piata totala de televizoare cu ecran plat in 2010 este estimata de GfK la 480.000 unitati.
Interesul pentru 3D se va mentine si anul acesta, prognozeaza specialistii, care sustin ca ne putem astepta la un volum de vanzari de cel putin trei ori mai mare decat cel inregistrat in anul 2010.
Principalii producatori care ofera aceasta tehnologie - Samsung, LG, Sony si Panasonic - se grabesc sa elimine in 2011 unul dintre obstacolele principale in adoptarea televizoarelor 3D, lipsa momentana de continut pe piata locala prin oferta de televizoare care pot face conversie 2D in 3D.