Tepuitorii firmelor de leasing din mai multe judete, "vizitati" de DIICOT

Ultima actualizare: 17-06-2012 07:29
Mascati

Procurorii DIICOT Ploiesti au descins, joi, la sase domicilii, intr-o actiune de anihiliare a unui grup specializat in fraudarea de firme de lesing, societati comerciale sau banca, lider al acestei grupari fiind Nicolae Ceapchie.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT)- Serviciul Teritorial Ploiesti au facut, joi, sase perchezitii domiciliare pe raza judetului Prahova, in vederea destructurarii unui grup infractional organizat, actionand pe raza judetelor Prahova, Dambovita si Ilfov, specializat in obtinerea de beneficii financiare substantiale prin fraude la firmele de leasing si alte operatiuni financiar-bancare frauduloase, se arata intr-un comunicat.

Potrivit DIICOT, cei noua membri ai grupului infractional organizat, avand ca lider pe Nicolae Ceapchie, au indus in eroare reprezentantii mai multor societati de leasing si ai altor societati comerciale si bancare, cu ocazia incheierii unor contracte, in scopul obtinerii de foloase materiale injuste. Valoarea prejudiciului este estimata la 10.000.000 lei.

La sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Ploiesti au fost conduse pentru audiere 16 persoane. In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire si aderare la un grup infractional organizat, inselaciune cu consecinte deosebit de grave, delapidare cu consecinte deosebit de grave si spalare de bani.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au instituit sechestrul asigurator asupra mai multor utilaje folosite la infrastructura rutiera, a unui teren si a sapte imobile situate in Ploiesti. Cercetarile au fost efectuate impreuna cu politisti din cadrul B.C.C.C.O. Ploiesti si cu sprijinul lucratorilor din cadrul I.J.J. Prahova si GMIJ „Matei Basarab” Ploiesti.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO