Impuscat ca un caine de un soldat. VIDEO socant cu un pakistanez care implora pentru viata sa

Dată publicare: 11-06-2011 09:23
Dată actualizare: 03-11-2012 05:46


Sarfaraz Shah

Un barbat de origine pakistaneza, neinarmat, este impuscat cu sange rece de un ofiter al politiei militare, iar apoi este lasat sa sangereze pana la moarte, in plina strada. Aceste imagini au facut deja inconjurul lumii.

Aceasta groaznica executie a avut loc in localitatea Karachi din Pakistan si a fost filmata de un reporter al postului local Awaz TV. Imaginile cutremuratoare il arata pe politistul militar cum il ia de par pe un barbat, care era banuit ca ar fi comis un furt. Victima este tarata pana in mijlocul unui grup de paramilitari, dupa care este fortat sa ingenuncheze, cu mainile tinute la spate.

Desi omul implora sa fie iertat, unul dintre soldati il impusca de doua ori. O data intr-un picior, apoi in mana. Victima, identificata apoi ca fiind Sarfaraz Shah, cade la pamant, urland de durere. El moare intr-o balta de sange, chiar in mijlocul grupului de militari in uniforme, care stateau si se uitau la "spectacolul" din mijlocul strazii.

Sarfaraz Shah a murit in apropiere de parcul Benazir Bhutto, care poarta numele unui fost premier al Pakistanului, considerat un simbol international al democratiei, scriu jurnalistii de la Daily Mail.

Aceasta inregistrare video a atras reactii de protest de la organizatiile care lupta pentru drepturile omului. "Ne demonstreaza faptul ca institutiile noastre legislative au devenit o adevarata piedica, iar consecinta o reprezinta aceasta brutalizare a societatii" - a declarat Zohra Yusuf, presedintele Comisei pentru Drepturile Omului din Pakistan.

 "Este tulburator si se intampla de prea multe ori" a mai adaugat el.

Un reprezentant al politiei a descris, initial, acest incident ca fiind un conflict cu un infractor inarmat. Apoi, cameramanul care a filmat incidentul, a primit amenintari anonime cu moartea. Uciderea lui Sarfaraz Shah a scos pe strazi mai multi pakistanezi, care au protestat fata de violentele comise de politia militara din Karachi, capitala economica a Pakistanului.


 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO