Din tainele naturii! A fost descoperita broasca cu penis la spate

Dată publicare: 17-03-2011 15:07
Dată actualizare: 04-09-2012 00:19
Sursa: National Geographic Blog


Broasca cu penis

Larry Serpa, ecologista in cadrul unei organizatii de conservare a naturii, a descoperit o specie de batracian foarte ciudat si dotat. Pe langa faptul ca broasca are organ sexual, acest asa-zis "penis" masoara in lungime cat un sfert din corpul ei.

Ciudata broasca a fost descoperita in raul Garcia, situat la aproximativ 34 de kilometri sud de coasta californiana a Pacificului, potrivit organizatiei Cool Green Science, citata de National Geographic.

"Dintre cele aproximativ 5.000 de specii de broaste cunoscute, aceasta este singura dintre cele doua descoperite pana acum, care are un organ pentru copulatie, ceea ce este, prin esenta, un penis" - a scris ecologista Larry Serpa pe blog, potrivit National Geographic.

Cum de s-a intamplat asa ceva? Raspunsul vine tot de la o cercetatoare a organizatiei Cool Green Science, Julia Kumari Drapkin.

"Aproape toate broastele depun ouale si sperma in apa, ca pestii. Dar aceasta metoda de reproducere nu functioneaza in apele reci, limpezi si mai ales curgatoare, a caror viteza curata ouale depuse. Drept pentru care, aceasta broasca isi foloseste 'cloaca' (asa cum o numesc specialistii), ca sa-si fertilizeze partenera... intern."

Descoperirea acestei specii este un semn ca mediul se insanatoseste in regiunea raului Garcia, spune Drapkin.

Sursa: National Geographic Blog, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO