Ce mesaje a primit Ecaterina Andronescu la Evaluarea Naţională. "Nu pot face asta"

Ultima actualizare: 19-06-2019 11:34

Ministrul Educaţiei Naţionale a postat marţi seară un mesaj video pe Facebook, adresat absolvenţilor de gimnaziu care au susţinut marţi, la Evaluarea Naţională, proba la limba română.

Ecaterina Andronescu le-a transmis elevilor care au susţinut marţi Evaluarea Naţională, în mesajul postat pe Facebook: "Subiectele au fost frumoase, v-au permis să arătaţi că ştiţi carte, că puteţi să fiţi creativi cu ceea ce aţi învăţat."

Ministrul spune însă, în mesajul său pentru elevi, că "Foarte mulţi dintre voi mi-aţi trimis mesaje şi în aceste mesaje mi-aţi cerut să vă spun subiectele! Nu mai îmi scrieţi mesaje cu această cerinţă. Pentru că n-am cum să fac lucrul acesta şi nici nu-l voi face niciodată!

În acelaşi timp, când scrieţi mesaje fiți atenți să nu mai faceți greșeli de ortografie, pentru că astea mă supără şi supără pe oricine, dar mai ales pe profesorii voştri de la limba şi literatura română."

 

Evaluare Naţională 2019. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii

 

Evaluarea Națională 2019 a început marţi cu examenul la Limba și literatura română, prima probă scrisă pe care o susțin elevii care își doresc admiterea la liceu. S-au înscris 154.956 de absolvenţi ai clasei a VIII-a.

La primul subiect, elevii au avut de realizat o compunere pe baza unui text care aparține genului dramatic.

Iar la subiectul II, elevii care susținut evaluarea națională la limba română au avut de redactat o compunere în care să prezinte o întâmplare care a avut loc acasa sau la școală, în timpul unei activități de lectură.

Absolvenţii clasei a VIII-a au avut la dispoziţie modele de subiecte elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi care, potrivit Ministerului Educaţiei, au fost construite în funcţie de trei cerinţe: formulare clară, precisă şi în strictă concordanţă cu programele de examen, nivel mediu de dificultate şi posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO