Sorin Oprescu, la "Dupa 20 de ani": "Vor fi subventii la caldura pentru toata lumea, fara exceptie"

×
Codul embed a fost copiat

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, duminica, la Pro TV, ca nu are niciun sens sa se mareasca taxele si impozitele in Bucuresti, pentru ca nu ar fi niciun beneficiu.

Emisiunea poate fi urmarita integral si pe voyo.ro.

"Am dat in analiza la finantisti, la contabili. Nu are niciun sens (majorarea taxelor si impozitelor - n.r.). Beneficiul pentru Primarie e mic. (...) Eu nu-i mai incarc pe bucuresteni. Eu, personal, nu, dar o sa dau in analiza, in Consiliul General", a precizat Oprescu, la emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata de Pro TV, intrebat daca vor creste taxele si impozitele.

El a adaugat ca pe cetateni nu-i intereseaza ca este vorba de o reactualizare a taxelor si impozitelor. Intrebat cand se va discuta in Consiliul General, Oprescu a raspuns: "Intai sa apara ordonanta (...) Ordonanta am vazut-o, e coerenta, dar e tarziu, bugetul are nevoie, dar nu aceasta este resursa".

Guvernul a adoptat o hotarare privind actualizarea taxelor si impozitelor locale cu rata inflatiei pe ultimii trei ani, respectiv majorarea acestora cu 16,05%.

Citește și
Dan Ben-Eliezer
Ambasadorul Israelului: Romania e o tara asa de frumoasa, ca imi place totul. Ma simt ca acasa
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca nu va publica HG privind actualizarea taxelor locale cu inflatia pana nu se va intelege foarte clar ca Guvernul nu mareste aceste taxe, iar actualizarea cu rata inflatiei se poate face doar de catre autoritatile locale, daca doresc.

"Azi in sedinta de Guvern a revenit acea Hotarare promovata de Guvernul Ungureanu, in conformitate cu legea, o Hotarare de Guvern care da voie, conform legii, conform tuturor legilor privind finantele publice locale, da voie autoritatilor locale - Consiliu Local, CGMB - sa actualizeze taxele locale cu inflatia. Nu obliga, insa", a spus Ponta.

El a precizat ca din textul HG nu se intelege acest lucru foarte clar, motiv pentur care nu o va publica inca.

Sinteza discutiei:

“Ma onoreaza increderea oamenilor in mine. Daca la tinerete am fost o speranta, acum sunt o certitudine. Vreau ca faptele sa conteze, sa pot sa ma uit in ochii oamenilor cand merg pe strada”, a spus Oprescu.

“Ma simt in stare sa candidez la orice, chiar si la functia de presedinte. Insa singurul lucru care ma intereseaza acum este sa le fac bucurestenilor viata mai usoara. Antonescu nu m-a intrebat niciodata daca vreau sa candidez pentru postul de sef de stat”, a prezicat primarul general.

“Sufleteste, eu o sa fiu mereu un om de stanga. Dar nu m-as mai intoarce acolo. Cred ca Basescu va mai rezista la Cotroceni, daca isi vede de ale dansului", a mai spus Oprescu.

Eu insist ca pistele pentru biciclisti sa fie pe trotuar, insa nu cum sunt acum. Biciclistii spun ca vor piste pe strada. Nu pot sa fac asta, ar fi numai incidente nefericite. Nu sunt atenti la trafic si am avea alte probleme”, a spus Oprescu referitor la problema biciclistilor din Capitala.

Eu, ca primarie, platesc cat consuma cetateanul pentru gigacalorie. Vor fi subventii pentru toata lumea, fara nicio exceptie. Curtea Constitutionala m-a anuntat ca daca nu fac asta sunt acuzat de discriminare. Prin urmare, o sa platesc subventie si pentru directorul de banca, si pentru toata lumea”, a mai spus Oprescu.

Soferii nu respecta nimic atunci cand vine vorba de parcari. Trotuarul s-a transformat intr-o parcare. Nici nu am vrut sa intru prea tare in aceasta problema, din moment ce acestia nu au alternative”, a declarat Oprescu.

Pe marile bulevarde problemele trebuie rezolvate cu primariile de sector", a mai spus primarul.

"Am reziliat contractul cu firma care se ocupa de pasajul de pe Vacaresti. Acum sunt in expertiza si trebuie scos din nou la licitatie. Va fi gata in martie 2014", a precizat primarul general al Capitalei.

Tot cer la Guvern sa rezolvam cu proiectul Esplanada. Am oameni de despagubit acolo. Imi doresc sa avem o sala mare de muzica, o sala polivalenta. Doamna Angela Gheorghiu m-a sunat si mi-a zis ca vrea sa gaseasca investitori", a mai spus Oprescu.

"In 2013 prioritatile sunt sa folosim mai bine banii pe care ii avem la dispozitie, desi sunt putini. Ministerul de Finante trebuie sa dea dovada de mai multa responsabilitate. Un buget mic se resimte in infrastructura. Grija mea este sa functioneze orasul, sa aiba oamenii caldura, sa nu creasca pretul la gigacalorie, sa pot sa le dau sa manance la oamenii fara adapost", a declarat Sorin Oprescu la "Dupa 20 de ani".

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Olimpicii la matematica, despre viitorul Romaniei, duminica la
Olimpicii la matematica, despre viitorul Romaniei, duminica la "Dupa 20 de ani"

Pe 9 decembrie, trei dintre olimpicii castigatori ai laurilor in concursurile internationale de matematica vor vorbi, duminica dimineata la "Dupa 20 de ani", despre modul in care vad viitorul Romaniei.

Ambasadorul Israelului: Romania e o tara asa de frumoasa, ca imi place totul. Ma simt ca acasa
Ambasadorul Israelului: Romania e o tara asa de frumoasa, ca imi place totul. Ma simt ca acasa

Ambasadorul Israelului la Bucuresti, Dan Ben-Eliezer, a declarat, in emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata duminica de PRO TV, ca Romania este o tara asa de frumoasa, incat ii place totul, de la peisaje, la oameni si mancare.

Despre tensiuni si oportunitati cu Ambasadorul Rusiei in Romania, Oleg Malginov, la
Despre tensiuni si oportunitati cu Ambasadorul Rusiei in Romania, Oleg Malginov, la "Dupa 20 de ani"

Invitatul lui Cristian Leonte si-al celor doi jurnalisti Claudiu Pandaru (gandul.info) si Cristian Hostiuc (Ziarul Financiar) in editia de duminica dimineata de la ora 10:00 a emisiunii ProTV « Dupa 20 de ani » este Ambasadorul Rusiei Oleg Malginov. 

Recomandări
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.