Laura Kovesi, despre blocajul din institutii invocat de premierul Ponta: "Daca nu ai incredere in functionari, schimba-i"

Ultima actualizare: 18-05-2015 07:06

La „Dupa 20 de ani”, sefa al DNA a comentat afirmatiile premierului privind blocajul produs in institutiile bugetare de anchetele procurorilor anticoruptie

"Nu pot sa ii inteleg pe sefii de institutii care spun „Mi-e frica sa semnez documente, daca vine DNA?”. Daca e un document legal, nu ai de ce sa te temi, nu e nimeni trimis in judecata pe motive de oportunitate, ci de legalitate”, a spus Laura Kovesi, comentand afirmatia premierului Ponta, potrivit caruia „exista o uriasa incetineala in luarea deciziilor” in institutiile publice, unde, spunea seful Guvernului „fiecare demnitar prefera sa mai ia o semnatura si inca o semnatura”.

Si in DNA avem achizitii publice, pana ajunge un contract sa fie semnat de conducatorul institutiei el trece prin 10 sau 20 de semnaturi”, afirma procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie. „O astfel de afirmatie arata ca nu ai incredere in proprii tai angajati. Daca nu ai incredere, schimba-i, daca nu crezi ca sunt corecti. Fa-ti un corp profesional in care sa ai incredere. Nu poti, ca sef de institutie, sa nu semnezi documente. Pana la urma, asta e obligatia legala pe care o ai.

Din punct de vedere al DNA nu vad nicio problema cata vreme procedura e respectata si legea e respectata. Daca legea e proasta, sesizeaza conducatorul de institutie si modifica procedura. Si noi avem o procedura de achizitie care e contestata, nu putem cumpara cartuse de imprimanta pentru ca fost contestata procedura, dar asta nu ma impiedica sa semnez un document atunci cand stiu ca e legal. Aceasta este legea si trebuie sa o respectam. Cunosc foarte multi sefi de instituii care semneaza si nu au niciun fel de retinere in a face acest lucru”, a conchis Laura Kovesi. Emisiunea "Dupa 20 de ani" este difuzata in fiecare duminica de la ora 10.00 pe PRO TV si online pe PROTV NEWS.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO