VIDEO. Elena Udrea: Am venit cu Mercedesul in politica. Financiar, imi era mai bine inainte

×
Codul embed a fost copiat

Ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, lider al PDL Bucuresti, a declarat, la ProTV, in emisiunea "Dupa 20 de ani", ca Guvernul nu isi va pierde sustinerea din Parlament si ca in coalitie lucrurile merg bine.

"Nu se va intampla lucrul acesta (pierderea sustinerii in Parlament - n.r.). Sunt declaratiile ferme, in coalitie lucrurile merg bine, exista o intelegere si un respect al tuturor partidelor fata de celelalte. Exista declaratii ferme atat ale UDMR, UNPR – categoric, dar si declaratii ale Minoritatilor ca nu exista niciun pericol pentru aceasta coalitie", a spus Udrea.

Vezi aici declaratia Elenei Udrea: Cand am venit in politica, am venit cu Mercedes, cu genti, cu pantofi cu toc

Intrebata daca actualul Cabinet va pleca daca isi pierde majoritatea in Parlament, Udrea a raspuns ca orice Guvern pleaca intr-o astfel de situatie, daca trece o motiune de cenzura.

In acest moment nu se mai discuta despre schimbarea premierului Emil Boc si nu exista o discutie concreta despre remaniere guvernamentala.

Citește și
Elena Udrea
Udrea la "Dupa 20 de ani": Nu discutam concret despre remaniere, dar este posibil ca ea sa aiba loc
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Elena Udrea a declarat ca este nevoie de un ministru al Muncii, dar se va respecta termenul constitutional in aceasta privinta.

Ea a adaugat ca probabil va exista o analiza a activitatii ministilor, care trebuie facuta periodic. "Daca se va constata ca erau ministere unde se putea mai mult, mai bine, si un ministru nou poate sa faca lucrurile in asa fel incat rezultatul sa fie mai bun, probabil ca se va trece la remaniere. Nu avem in acest moment nicio discutie concreta legata de remanierea unui ministru din actualul Cabinet, insa nici nu este exlcus ca lucrul acesta sa se intample", a spus ministrul.

"Eu am spus ca in acest moment nu se mai discuta despre schimbarea premierului Emil Boc. Categoric nu", a spus Elena Udrea. Intrebata, pe de alta parte, daca ar fi de acod ca, in conditiile in care Mugur Isarescu ar accepta sa fie premier, Emil Boc sa se "retraga" la partid, Elena Udrea a raspuns ca teoretic aceasta ar fi putut fi o solutie, ca a existat un raspuns al guvernatorului BNR si ca nu conteaza daca ea ar fi de acord sau nu.

Vicepresedintele PDL a apreciat ca partidul sau este pe un "trend ascendent" si si-a exprimat increderea in succesul pe care-l va avea acesta la viitoarele alegeri. "E putin probabil ca in 2012 PDL sa nu intre la guvernare", a spus Elena Udrea care a adaugat ca partidul va putea forma guvernul dupa cistigarea alegerilor.

Acesta ar fi un rezultat corect, crede ministrul Turismului, pentru ca, dupa cum spune, "e normal sa beneficiem de rezultatul masurilor pe care le-am luat".

Vicepresedintele PDL a mai subliniat ca nici in acest moment PDL nu trebuie sa se teama nici pentru sustinerea coalitiei asadar nici pentru pierdere majoritatii parlamentare.
Problemele de gestionare ale fondurilor europene, sesizate si de presedintele Basescu, au fost o alta tema abordata la "Dupa 20 de ani".

Exista "licitatii directionate spre anumite firme, sau proiecte fraudate", a recunoscut Elena Udrea, care a subliniat ca sint constate unele nereguli in gestionarea acestor fonduri la autoritatile locale.

Cit priveste planurile sale de viitor, vicepresedinte PDL a tinut sa fie foarte explicita referitor la ceea ce nu doreste: o functie de premier, de presedinte si in nici un caz sa candideze la primaria Bucurestiului. "Vom gasi un candidat potrivit, domnul Silviu Prigoana, Liviu Negoita, sau Sulfina Barbu", a spus Elena Udrea, care a adaugat ca se ia in calcul si varianta ca PDL sa sustina o personalitate care nu este afiliata partidului.

"Am intrat in politica pentru a face o cariera", a spus ministrul Turismului, care a recunoscut ca si-a dorit acest post pentru a trece de la "discursuri politice la gesturi politice".

Referitor la avantajele materiale ale acestei situatii, Elena Udrea a fost transanta: "Financiar, imi era mai bine inainte de a veni in politica".

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Udrea:
Udrea: "La Conventia Nationala ne rugam sa nu incepem sa plangem pe scena"

Vicepresedintele PDL Elena Udrea a marturisit ca momentul discursului lui Traian Basescu la Conventia Nationala a PDL din 14 mai a fost unul foarte emotionant. Ea a spus ca liderii partidului, aflati pe scena, se rugau sa nu inceapa sa planga.

Udrea la
Udrea la "Dupa 20 de ani": Nu discutam concret despre remaniere, dar este posibil ca ea sa aiba loc

"Nu discutam concret despre remaniere, dar este posibil ca ea sa se intample", a declarat vicepresedintele PDL, Elena Udrea, la emisiunea "Dupa 20 de ani". Sefa de la turism a spus ca Emil Boc ar putea analiza in toamna activitatea unor colegi de-ai sai.

Udrea: Ministerul nu are nicio competenta pe litoral
Udrea: Ministerul nu are nicio competenta pe litoral

Elena Udrea sustine ca pentru minister "e foarte greu" sa actioneze pe litoralul romanesc, intrucat "statiunile sunt gestionate de primarii si de consiliile locale", precizand ca are "o batalie" cu autoritatile locale.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.