"Dupa 20 de ani". Regionalizarea Romaniei in viziunea vicepremierul Liviu Dragnea

Ultima actualizare: 12-06-2013 06:50
Liviu Dragnea

Cum va fi reorganizat teritoriul Romaniei si cum va afecta concret acest lucru fiecare cetatean, la toate aceste intrebari a raspuns la “Dupa 20 de ani”, Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltarii Regionale si al Administratiei Publice.

Emisiunea a putut fi urmarita la PRO TV si PROTV NEWS, inclusiv de pe telefonul mobil sau tableta.

Alaturi de moderatorul emisiunii, Cristian Leonte, jurnalistii Claudiu Pandaru si Cristian Hostiuc au vorbit cu vicepremierul Dragnea despre cum va afecta concret acest lucru fiecare cetatean, la cat se ridica suma care va fi impartita intre regiuni si cum vor ajunge banii acolo unde este mai multa nevoie de ei

Noua reorganizare teritoriala urmareste sa dezvolte in mod echilibrat Romania, pentru ca aceasta sa nu se transforme intr-o tara de “printi si cersetori”, a spus Liviu Dragnea.

Exista doua variante de impartire teritoriala - in 8, sau 9 regiuni, in nici un caz 7, cum se vehicula anterior, a explicat ministrul Dezvoltarii. Functionalitatea - acesta este criteriul de reorganizare teritoriala.

Slujbe nonagricole cat mai multe, fluxul de comunicatie, infrastructura sa fie complete si sa nu fie judete de acelasi fel – acestea sunt reperele care asigura functionarea cu success a unei regiuni.

Regionalizarea Romaniei. Deseneaza noua harta si alege TU unde sa fie capitalele. Intra in aplicatia StirileProTV

Fondurile de la guvern vor fi directionate catre consiliile regionale, iar consilierii regionali (care vor fi in numar egal – 7 – 10 pentru fiecare judet) vor decide care judet are mai multa nevoie de bani.

6-7 miliarde de euro, bani europeni, se vor imparti intre regiunile Romaniei in urmatorul exercitiu financiar, a mai spus Liviu Dragnea.

Care va fi noua structura a institutiilor de administratie locala, care vor fi parghiile prin care cei 7 miliarde de euro, bani europeni, vor ajunge in regiunile Romaniei, dar si ce parere are USL-ul despre coabitarea cu Traian Basescu au fost alte subiecte discutate duminica, la “Dupa 20 de ani”, pe PRO TV si PROTV NEWS.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO