Simularea examenului de Evaluare Naţională pentru clasa a VIII-a a început cu proba scrisă la Limba şi literatura română

Dată publicare: 29-03-2021 07:08
Dată actualizare: 29-03-2021 14:45


Se schimbă testele la Evaluarea Națională și modul de predare al profesorilor. Sistemul încearcă să renunțe la toceală

Simularea examenului de Evaluare Naţională pentru elevii din clasa a VIII-a a început luni, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Notele obţinute la simulare nu sunt trecute în catalog.

UPDATE Aproape 125.000 de elevi au participat luni la simularea examenului de Evaluare Națională, proba de imba română. 

”Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, în perioada 29 - 31 martie 2021, organizăm, împreună cu inspectoratele școlare județene și unitățile de învățământ, simularea examenului de Evaluare Națională pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII).

Potrivit acestui calendar, astăzi, 29 martie 2021, s-a desfășurat prima probă scrisă din cadrul acestei simulări - proba de limba și literatura română.

Potrivit datelor preliminare transmise de inspectoratele școlare, au fost prezenți 124.931 de elevi (90.54% din totalul elevilor eligibili să susțină proba). Nu au putut participa 6.120 de elevi din 149 de unități de învățământ, aflate în localități în care rata incidenței cumulate la nivelul unității este mai mare sau egală cu 6/1000 locuitori.

Au fost eliminați pentru tentativă de fraudă trei elevi (doi elevi din județul Călărași, respectiv 1 elev din județul Timiș).

Cea mai ridicată rată de participare s-a înregistrat în județul Neamț (96,5%)”, a transmis ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

 

Notele nu se trec în catalog

 

Pentru elevii din şcolile aflate în localităţi carantinate vor putea fi organizate după ieşirea din carantină, potrivit News.ro.

Conform calendarului, simularea Evaluării naţionale pentru clasa a VIII-a începe, în 29 martie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

Marţi, 30 martie, este programată proba scrisă la Matematică, iar în 31 martie - proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Rezultatele vor fi afişate în 16 aprilie.

Rezultatele obţinute de elevi la simularea Evaluării Naţionale în anul şcolar 2020-2021 sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog.

Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că în şcolile aflate în localităţi carantinate, simulările pentru clasele terminale, evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a vor putea fi organizate după ieşirea din carantină, iar programul naţional de acţiuni remediale se va desfăşura în toate şcolile aflate în localităţi în care rata de infectare este mai mică de 6 la mia de locuitori.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO