Școala din România care îi pregătește pe elevi să ajungă la Facebook sau Google
Numărul grădinițelor și al şcolilor private din România crește spectaculos. Asistăm la o triplare a cifrei de afaceri în ultimii 10 ani, potrivit unui studiu recent.
Deși cursurile nu sunt deloc ieftine, tot mai mulți părinţi fac eforturi pentru ca juniorii să aibă un viitor cât mai bun. Iar rezultatele la examenele importante arată că au luat o decizie inspirată.
La o şcoală privată din Bucureşti, cursurile sunt şi în limba română, şi în engleză. Elevii nu fac lecţii doar în clase, ci şi afară, în natură.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Claudia Stoica, reprezentanta unui lanţ de grădiniţe şi şcoli private: „Pregătim copiii nu doar pentru viaţă, școală, îi pregătim pentru viaţa reală, ei trebuie să fie pregătiţi să facă faţă schimbărilor care apar, trebuie să ţină legătura cu copii şi oameni din lumea întreagă, de asta mizăm pe engleză foarte mult. Punem accentul pe dezinvoltură, pe ideea de relaţionare cu ceilalţi copii.”
Copiii obţin rezultate bune şi la examenele naţionale. Majoritatea au medii peste 9 la Evaluarea Naţională, spun reprezentanţii şcolii. Şi absolvenţii acestei şcoli private trec fără probleme de Bacalaureat, cu note mari şi mulţi dintre ei sunt chiar olimpici.
Manuela Stoica, reprezentanta unui lanţ de grădiniţe şi şcoli private: „Suntem școala din România care avem cele mai multe rezultate la olimpiadele naţionale şi internaţionale. Sunt curtaţi de universităţi de prestigiu şi din USA şi din Europa: Harvard, MIT, Oxford. Foarte mulţi rămân, găsesc oportunităţi deosebite şi lucrează la Google, Microsoft, Facebook.”
Cursurile la o astfel de şcoală costă cel puţin 5000 de euro pe an. Însă pentru astfel de rezultate, dar şi pentru condiţiile bune de învăţare, tot mai mulţi părinţi fac acest efort financiar.
În total sunt peste 400 de şcoli şi grădiniţe în toată ţara. Alte unităţi şcolare private funcţionează însă sub umbrelă unor fundaţii.
Cifra de afaceri a instituţiilor de învăţământ private din România aproape că s-a triplat în ultimii 10 ani. A crescut de la 73 de milioane de lei în 2010, la 173 în 2018 şi va depăşi 200 de milioane anul acesta, potrivit estimărilor. Dacă vorbim despre profit, creşterea este de asemenea spectaculoasă. De la 8 milioane în 2010, la aproape 36 de milioane anul trecut.
Adrian Negrescu, repezentantul companiei care a realizat studiul: „Sunt companii care au ajuns undeva la 6-7 milioane de lei cifra de afaceri. De ce s-a ajuns la aceste creşteri de afaceri? Școlile de stat suferă de subfinantare, sunt programe de studii care nu au bani pentru a se desfăşura, sunt foarte mulţi profesori stagiari, calitatea învăţământului public scade, sunt foarte multe probleme de infrastructură.”
Mai mult de jumătate din şcolile şi grădiniţele private din ţară sunt în Bucureşti şi Ilfov.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!