Cum s-a desfășurat admiterea la universitățile de medicină din toată țara. Reguli noi, pe timp de pandemie

Ultima actualizare: 26-07-2020 20:28

Pandemia a schimbat radical modul în care este organizată admiterea la universitățile de medicină din toată țara.

Mii de tineri au dat duminică examenul cu măști de protecție, în spații ample. În București, de exemplu, s-au ocupat patru pavilioane de la Romexpo, iar în Cluj au fost amenajate aproape 30 de centre de examen. Măsuri asemănătoare s-au luat și la Târgu Mureș și Iași.

Pentru prima dată în istoria Universității de Medicină și Farmacie Carol Davilla, examenul de admitere s-a desfășurat într-un spațiu generos, de peste 10.000 de metri pătrați, în care să încapă, respectând distanțarea socială, toți cei 3.326 de candidați. Aceștia au fost împărțiți în patru pavilioane, iar la intrarea în săli s-a făcut triajul epidemiologic. Candidații și-au dezinfectat mâinile și au fost obligați să poarte și masca de protecție.

Din fericire, nici un candidat nu a avut febră. Însă unii însoțitori mai emoționați au uitat să respecte distanța.

Sute de candidați au format rânduri și în fața celor 30 de centre de examen organizate pentru admiterea la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj.

Anca Buzoianu, rector UMF Iuliu Hațieganu, Cluj-Napoca: „Am apelat la săli mari, cum ar fi Cluj Arena, Sala Sporturilor Horia Demian, sălile de coferinte din hotelurile mari și, evident, amfiteatrele noastre, ale Universității Babeș Bolyai și USAMV”.

Iar candidații Universității din Târgu Mureș au dat examenul în Sala Polivalentă din oraș.

Măsuri speciale s-au luat și la Iași. Admiterea s-a desfășurat în peste 110 săli, cu 600 de supraveghetori.

Candidații au avut la dispoziție trei ore pentru testele grilă, iar rezultatele vor fi afișate în următoarele ore.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO