Cîmpeanu: Vacanța de primăvară va fi în perioada 2 aprilie-4 mai. Anul școlar se va încheia în 25 iunie

Dată publicare: 25-03-2021 11:19
Dată actualizare: 25-03-2021 13:33


Cîmpeanu: Vacanța de primăvară va fi în perio...
Cîmpeanu: Vacanța de primăvară va fi în perio...

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi că vacanța de primăvară a elevilor va fi prelungită și va avea loc în perioada 2 aprilie – 4 mai.

De asemenea, anul școlar se va prelungi doar cu o săptămână. În mod normal, acesta urma să se termine în data de 18 iunie, iar o prelungire de două săptămâni ar fi însemnat că elevii merg la școală până în data de 2 iulie.

În urma unei ședințe cu reprezentanții elevilor, părinților și profesorilor s-a decis ca anul școlar să fie prelungit cu o săptămână, până în data de 25 iunie.

Pentru elevii din clasele terminale structura anului școlar va rămâne aceeași, astfel că vacanța de primăvară va rămâne în perioada 2-11 aprilie (pentru Paștele Catolic) și 30 aprilie - 9 mai (pentru Paștele Ortodox).

Principalele declarații ale lui Sorin Cîmpeanu

 

Examenele naționale se vor desfășura la datele deja stabilite:  22 - 25 iunie Evaluare Naţională şi 28 iunie - 1 iulie Bacalaureat. La examenul de bacalaureat, probele de competenţe vor fi echivalate, conform unor proceduri elaborate de către Ministerul Educaţiei. Se vor susţine competenţele digitale pentru promoţiile anterioare

- Cu excepția claselor terminale, vacanța de primăvară are loc în perioada 2 aprilie - 4 mai. 

- Pentru clasele terminale, structura anului școlar nu va fi modificată.

- În perioada 12-29 aprilie, elevii din clasele terminale vor participa la cursuri online.

- Semestrul al doilea va fi redus cu o săptămână pentru toate clasele, cu excepția celor terminale. Sem 2 se termină în data de 25 iunie, nu în 18 iunie.

- Pentru filiera tehnologică, calendarul va rămâne neschimbat.

- Întrebat dacă poate garanta cineva că din 4 mai se va putea reveni la şcoală, Sorin Cîmpeanu a precizat: ”Nu poate nimeni să garanteze acest lucru. Avem obligaţia să ne adaptăm rapid şi responsabil la evoluţie (...) Nu sunt în măsură să ghicesc viitorul”.