„Pădurea Bicoloră” de pe Valea Jiului, noua atracție turistică pentru români. Cum a ajuns populară
Un loc special a fost descoperit de turiști pe Valea Jiului, datorită fotografiilor de pe rețelele sociale. Este vorba despre „Pădurea Bicoloră”, jumătate verde, jumătate cu frunzele îngălbenite. Se află la doar câțiva kilometri de orașul Petrila.
A fost de ajuns ca pe rețelele sociale să apară câteva fotografii cu Pădurea Bicoloră. Locul s-a umplut repede de curioși.
Localnic: „Devine din ce în ce mai vizitată, ceea ce e un lucru foarte bun pentru zona noastră. Vin tot mai mulți oameni față de anii trecuți, chiar dacă drumul nu e cel mai bun”.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Turistă: „E prima dată, e ceva foarte interesant”.
Turist: „E ceva diferit – vine lumea – foarte multă, mai ales în timpul ăsta. Acum se vede cel mai frumos, iar peste o săptămână nu mai e, că se duce frunza”.
Pădurea are și o mascotă care-i distrează pe copii.
Mascotă: „Azi sunt aici pentru a primi cu brațele deschise copilașii și toți turiștii care vin încoace, îi aștept cu mare drag pentru că avem frumuseți pe care mulți nu le au. În străinătate nu am văzut așa ceva. Am vizitat Italia, Germania, Grecia, dar noi avem ceva aparte, avem natura de partea noastră”.
Localnic: „Super, chiar merită promovat și investiții masive făcute pentru turiști”.
Vara aceasta, în zonă s-au ridicat primele două cabane, iar acum a fost organizat un festival al toamnei.
Domn: „Un gulaș, chiar un gulaș original, sperăm să fie și bun și gustos, de toamnă. E rece afară, ăsta e cald, merge numai bine”.
Pădurea Bicoloră s-a format după ce, în urmă cu o jumătate de secol, jumătate din deal a fost plantat cu molid, după defrișări. Cealaltă jumătate a rămas împădurită cu fag și stejar, diferența fiind vizibilă toamna.