Vegetarienii, cuceriți de un burger vegetal asemănător celui din carne. Care este secretul

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 28 Mai 2018 08:17
Categorie: Divers

Vegetarienii din Statele Unite şi nu doar ei sunt cuceriţi de un burger vegetal care arată şi are acelaşi gust ca unul din carne.

Secretul stă într-o moleculă din cereale, regăsită şi în carne, care se află din belşug în acest preparat.

După ce a cucerit piaţa americană, compania vrea să se extindă. A semnat deja un parteneriat cu un lanţ de restaurante din Hong Kong.

Aşa arată cel mai popular burger vegetal din Statele Unite. Văzându-l cum sfârâie pe grătar, cei mai mulţi sunt convinşi că e vorba de o bucată de carne tocată. De fapt, chifteaua e 100% vegetală, pe bază de cereale şi cartofi.

Secretul gustului delicios, de carne, stă într-o moleculă specială, descoperită de o companie din California.

"Burgerul are patru ingrediente naturale principale: o proteină din cereale pe care o consumăm de mult timp, apoi o proteină din cartof, care leagă compoziţia. Suculenţa e dată de un extract din nucă de cocos, apoi avem ingredientul special, descoperit de noi, e ceva ce se numeşte "heme", explică David Lee, fondatorul companiei Impossible Foods.

Burgerul i-a cucerit pe americani - vegetarieni sau nu - aşa că producţia a crescut de 250 de ori în ultimul an. Fabrica produce în jur de 7 milioane de burgeri pe lună, iar comenzile vin în valuri de la restaurante vegetariene din toată ţara.

Acest local din Los Angeles de pildă vinde în jur de 60 de bucăţi pe zi.

"Acest preparat a schimbat felul în care oamenii văd burgerii vegetarieni. Nu mai e preparatul hipioţilor, ci le face cu ochiul clienţilor noştri majoritari, care consumă carne", explică Tal Ronnen, bucătar.

Nutriţioniştii spun că burgerul vegetal creat în California este o alternativă excelentă la cel din carne, deoarece e bogat în proteine.

"Trebuie să optaţi pentru un burger vegetarian care are cel puţin 10% proteină. Trebuie să fiţi atenţi să nu conţină foarte mulţi aditivi şi sare", explică Ilana Muhlstein, nutriţionist.

Compania spune că cererea îi depăşeşte capacitatea de producţie. De aceea a început să caute investitori. Nu a depus prea mult efort. A reuşit să strângă peste 400 de milioane de dolari de la companii din Statele Unite, China şi Hong Kong, convinse că acest tip de preparat reprezintă viitorul în gastronomie.

A făcut plângere la Poliție după ce a fost numit ”maimuță” pe bonul de comandă, la un fast-food
A făcut plângere la Poliție după ce a fost numit ”maimuță” pe bonul de comandă, la un fast-food
VIDEO PROTVPLUS.RO
spital
Jocul banal care i-a adus moartea unei tinere. „Asta arată cât de fragili suntem”
Momentul în care o patinatoare o taie cu patinele pe rivala sa din Coreea de Sud
A primit amenințări cu moartea, după ce a descoperit o nouă funcţie a Instagram
Bătaie din cauza rivalității unor vedete Youtube. Au intervenit peste 100 de polițiști
Biletul emoţionant scris de un bărbat fără adăpost i-a adus o locuinţă
Un celebru paranormal ameninţă că va opri telepatic Brexit. Mesajul său pentru May
constantin
Un cântăreț român a fost violat și jefuit în Londra. De ce fugise din țară. FOTO
O supraviețuitoare a atacului armat de la Liceul din Parkland s-a sinucis
Un „călător în timp” susține că vine din anul 2033: „Vor fi orașe construite sub apă”
Un buldog a obținut rolul de iepuraș de Paște în reclama unei mari companii
Ce a pățit un bărbat care a consumat un energizant cu Viagra. Băutura a fost interzisă
S-a ales cu o boală gravă, după ce a folosit bețișoare de urechi. Ce au descoperit medicii