Unul dintre cei mai bogați români a murit după ce a încercat să-și facă un selfie pe stânci, la Cota 1400
Marius Ivan, unul dintre cei mai bogați români, cu afaceri în domeniul imobiliar, a murit în urma unui accident stupid petrecut pe munte.
A căzut de pe stânci într-un loc de belvedere, aflat în apropierea Cotei 1400 de la Sinaia, încercând, probabil, să facă o fotografie.
Trupul omului de afaceri în vârstă de 64 de ani a fost găsit de salvamontiști într-o râpă, după ce familia a anunțat că barbatul nu mai răspunde la telefon.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Daniel Banu, șef Salvamont Prahova: „Echipa de serviciu s-a deplasat în apropierea bazei Salvamont 1400, iar la un punct de belvedere a observat victima jos, în prăpastie. Acolo este o zona destul de abruptă, stâncoasă, cu o pădure foarte deasă. Sunt vreo 30, 40 de metri în jos”.
Locul nu se află pe traseul marcat, dar oferă o priveliște impresionantă asupra zonei, în zilele cu soare. Cel mai probabil, Marius Ivan a vrut să facă o fotografie de aici, spun salvamontiștii, dar a căzut de pe stânca udă, alunecoasă de la ploaie.
Maria Magdalena Rădulescu, Poliția Prahova: „Din primele verificări, nu au rezultat suspiciuni de comitere a vreunei infracțiuni contra vieții, cu intenție”.
I se spunea Gigantul, pentru că avea peste 2 metri, dar și datorită afacerilor sale
Marius Ivan a făcut avere după ce și-a încheiat cariera sportivă ca jucător de baschet la Universitatea Craiova. I se spunea Gigantul, atât pentru că avea peste 2 metri înălțime, cât și datorită anvergurii afacerilor sale. Era unul dintre fondatorii unor companii de lacuri si vopsele.
A început cu comerțul. Întâi cu alimente, apoi cu electrocasnice, dar succesul a venit când a înființat în România companiile de lacuri și vopsele Dufa și Henkel.
Marcel Popescu, fost manager Universitatea Craiova: „În business a fost o locomotivă, a fost un vizionar, a fost un cutezător și un om dintr-o bucată. Probabil că ușile i s-au deschis, pentru că a dat încredere celor cu care a intrat în afaceri”.
La mijlocul anilor 2000 și-a vândut pachetele de acțiuni la cele două societăți cu peste 20 de milioane de euro și a început să investească în imobiliare. A trecut și prin momente grele, dar a știut să reziste într-un sector dificil.
”Pentru foarte mulți a fost un model”
În zona de nord a Bucureștiului, Marius Ivan, alături de un asociat și un dezvoltator imobiliar, a ridicat clădirile de birouri North Gate. Cu o suprafata construită de 35.000 de metri pătrați, parcare subterană și un teren de 12.000 de metri pătrați, complexul a ajuns în stadiul de executare, în urma unor datorii neachitate. A fost scos la vânzare cu 22,3 milioane de euro plus TVA și cumpărat de unul dintre cei mai mari investitori imobiliari din Capitală în 2017”.
Deși construise un mic imperiu, Marius Ivan n-a fost niciodată o persoană publică. A preferat să nu se apropie de politică. Iubea sportul, pe care l-a și susținut financiar. Practica golful, atât pentru frumusețea jocului, cât și pentru că îi dădea posibilitatea să întâlnească posibili parteneri de afaceri.
Marius Toma, directorul Ligii Naționale de Baschet: „Pentru foarte mulți a fost un model. A știut tot timpul să nu iasă din anumite tipare de liniște, calm, discreție".
Omul de afaceri avea 3 copii. El va fi înmormântat în cimitirul Belu din Capitală.