Un tânăr a ajuns la spital, după ce a fost rănit de artificii la o petrecere. Cum s-a întâmplat

Ultima actualizare: 30-07-2021 20:10

Un tânăr din Dolj a fost rănit grav în timpul unei petreceri de nuntă, cu artificii.

Un articol pirotehnic scăpat de sub control l-a lovit în plin, în abdomen. Alte trei persoane au fost rănite ușor. Bărbatul a fost operat la Craiova și apoi adus în Capitală. Pirotehnicianul, care s-a ocupat de focul de artificii, este acum anchetat penal.

Scenele în care tânărul este rănit au fost suprinse de o cameră de supraveghere.

Bărbatul de 34 de ani era invitat la nunta unor prieteni, la o pensiune din comuna Perișor. Incidentul s-a petrecut chiar în momentul aducerii tortului. Una dintre artificiile montate în jurul unei piscine și-a schimbat brusc traiectoria și a lovit în plin patru invitați.

Participant nuntă: "Asistam la introducerea tortului când, dintr-odată, instalațiile de artificii au început destul de puternic să sară și una dintre petarde a explodat. Ei spun că ar fi fost de calibrul unei grenade, nicidecum o petardă obișnuită. Prietenul nostru atârnă de o ață în momentul ăsta și nu știu dacă o să supraviețuiască."

Tânărul a fost transportat de urgență la Craiova. Medicii spun că a suferit răni grave. Abdomenul i-a fost afectat în urma resturilor de la explozia artificiilor.

Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt Spitalul Județean de Urgență Craiova: "A fost dus imediat în sala de operație, a suferit o intervenție chirurgicală complexă, efectuată de o echipă mixtă chirurgie generală și toracică. În acest moment este un pacient în stare gravă, însă stabil hemodinamic, ventilat mecanic, intubat, sedat."

Cel care trebuia să aibă grijă de dispozitivele pirotehnice, la evenimentul privat, era o persoană specializată în manevrarea artificiilor. Nu se știe deocamdată cum una dintre rachete a scăpat de sub control. Bărbatul este acum anchetat.

Mihaela Sadoveanu, purtător de cuvânt IPJ Dolj: "În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, iar cercetările sunt continuate pentru clarificarea tuturor cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs evenimentul."

La finalul anchetei, oamenii legii vor decide daca pirotehnicianul va raspunde pentru cele întâmplate. În cazul în care va fi găsit vinovat el riscă până la trei ani de închisoare sau amendă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO