Un pub vechi de 450 de ani se va închide din cauza coronavirusului, deși a trecut peste ciuma bubonică. Care este explicația

Ultima actualizare: 25-01-2021 21:29
Un pub vechi de 450 de ani se va închide din cauza coronavirusului, deși a trecut peste ciuma bubonică. Care este explicația
Facebook.com

Un local vechi de 450 de ani din Oxford se va închide din cauza pandemiei COVID, deși a funcționat pe vremea Marii Ciume din Londra, epidemia de ciumă bubonică dintre 1665-1666.

 

Pub-ul care acum își va pune lacătul pe ușă ,"The Lamb and Flag", era frecventat de autorul "Lord of the Rings", J.R.R. Tolkien, şi de prietenul său C.S. Lewis, care a scris "The Chronicles of Narnia".

La fel ca și alte afaceri din industria ospitalității în Marea Britanie și în Europa, acesta a suferit pierderi dezastruoase de la începutul pandemiei.

Pub-ul a fost deschis pentru prima dată în 1566 şi a fost mutat la locaţia sa actuală de pe St Giles, o arteră din centrul oraşului Oxford, în 1613. El este deţinut de St John's College, unul dintre cele 45 de colegii care formează Universitatea Oxford.

„The Lamb and Flag, ca multe alte afaceri din industria ospitalităţii, a fost puternic afectat de pandemie", a declarat Steve Elston, trezorier adjunct al St. John's, într-un comunicat, anunţând că pub-ul se va închide pe 31 ianuarie.

„Cifrele de afaceri din ultimele 12 luni au arătat că pubul nu este în prezent viabil din punct de vedere financiar", a mai spus el, potrivit Agerpres.

Anglia s-a aflat în lockdown în lunile martie, aprilie, mai şi iunie anul trecut, şi apoi din nou în noiembrie, şi se află sub un al treilea lockdown din 5 ianuarie.

Numit după simboluri asociate în mod tradiţional cu Sf. Ioan Botezătorul, "The Lamb and Flag" (Mielul şi Steagul) ar fi fost frecventat de marele scriitor Thomas Hardy, care şi-a plasat parţial acţiunea romanului său "Jude the Obscure" într-un Oxford fictiv numit Christminster.

Din 1997, St John's College a folosit profiturile generate de bar pentru a finanţa burse pentru studenţi. St John's College a afirmat că cei care primesc burse nu vor fi afectaţi de închiderea barului şi instituţia va finanţa în mod direct viitoarele burse.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO