Un profesor din Huși este cercetat după ce ar fi lovit în cap un elev: ”I-a dat cu pumnul”

Ultima actualizare: 18-10-2021 17:34

E anchetă la o școală gimnazială din Huși, după ce un profesor a lovit în cap un elev de clasa a șaptea.

Dascălul este cercetat pentru purtare abuzivă, căci rudele băiatului au reclamat incidentul la Poliție. În plus, se așteaptă și decizia comisiei de disciplină a școlii, care s-a autosesizat în acest caz.

Incidentul s-a petrecut la începutul lunii, în timpul unei pauze.
Băiatul, elev în clasa a șaptea, a strigat de la fereastra clasei unui prieten care îl așteaptă în curte, că mai are o oră și nu merge încă acasă.

Schimbul de replici i-a atras însă atenția profesorului de serviciu, care a mers în clasă și l-a lovit pe elev, i-a dat o "castană”, apoi l-a tras de păr.

Angela Berchi, bunica elevului: ”După ce i-a dat cu pumnul, a intrat iar în clasă, după două minute a dat cu piciorul într-un scaun și l-a apucat de cap și a spus: ”Cum te cheamă, de unde ești? Din Austria. Aa, voi sunteți veniți cu aere, nu te-a educat maică-ta”.S-a dus la el și l-a mai tras de cap oleacă."

Bunica și elevul au mers la Poliție, apoi la spital, acolo unde băiatul a rămas internat peste noapte pentru investigații.

Angela Berchi, bunica elevului: ”Ne-am dus la Poliție. Am dat declarație cum s-a întâmplat. Profesorul era cam așa, că am greșit, că nu am vrut. Nu e normal, suntem oameni civilizați, nu ca acum 60 de ani, când te puneam în genunchi pe coji, pentru că nu știai înmulțirea. Trebuia să îi scadă nota la purtare.”

Oana Benchea, directorul Școlii Gimanziale "Anastasie Panu" Huși: ”Ne-am autosesizat și am depus o notă de sesizare la secretariatul unității, apoi am convocat consiliul de administrație. Am dispus constituirea comisiei de cerc disciplinară. Comisia va stabili rezultatul cercetării și ne vor aduce la cunoștință și vor hotărî sancțiunea.”

Cadrul didactic este cercetat și de polițiști.

Mihaela Manoliu, IPJ Vaslui: ”S-a întocmit dosar penal pentru purtare abuzivă.”

Dascălul, profesor de biologie cu o vechime de 25 de ani la catedră, nu a mai fost implicat până acum în astfel de incidente.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO