Un milionar a fost ucis și tranșat în 108 bucăți de o rudă apropiată. Propunerea care a dus la tragedie

Ultima actualizare: 07-10-2020 10:47
Gang Yuan
Curtea Supremă din Columbia Britanică

Un bărbat care a ucis un milionar chinez și i-a tranșat trupul în peste 100 de bucăți, a fost condamnat la închisoare în Canada, într-un caz care a cutremurat China, relatează BBC.

Li Zhao a fost găsit vinovat de crimă după ce în 2015 l-a împușcat pe milionarul Gang Yuan, cu care era și rudă, în timpul unei dispute violente între cei doi. Luni, o instanță l-a condamnat pe Zhao la 10 ani și șase luni de închisoare.

Cazul a primit o atenție largă atât din partea presei canadiene, cât și din cea chineză.

Luni, judecătorul Terence Shultes de la Curtea Supremă din provicina canadiană Columbia Britanică a spus că această crimă oribilă nu este reprezentativă pentru caracterul lui Zhao, care a arătat „remușcări aparent autentice” pentru faptele sale.

„Pentru cei care au făcut referire lae caracterul lui Zhao, comportamentul său din acea zi a fost în contradicție cu „persoana caldă, amabilă, non-violentă și generoasă pe care au ajuns să o cunoască”, a spus judecătorul.

Yuan era vărul soției lui Zhao. Cei doi bărbați și familia lui Zhao locuiau împreună într-un conac deținut de milionar în West Vancouver, Canada.

Yuan era cunoscut pentru trecutul său colorat. Bărbatul în vârstă de 42 de ani, care s-a îmbogățit din afacerile cu petrol și cărbune, fusese căsătorit de mai multe ori.

Pe 2 mai 2015, Yuan i-a făcut lui Zhao o propunere de afaceri care includea căsătoria cu fiica lui Zhao, Florence, care este și star al unui reality show. Bărbatul s-a înfuriat după ce a auzit sugestia și i-a spus lui Yuan că acest lucru „înseamnă incest” și l-a numit „fiară” pe milionar, potrivit unui document al instanței.

Cei doi bărbați au început să se bată, iar Zhao l-a împușcat pe Yuan.

„În acest moment, mintea mea a început să meargă în gol. Am fost tulburat, chiar tulburat”, a spus Zhao în timpul procesului.

Zhao, un vânător de agrement pasionat, a încercat să scape de cadavru tăindu-l în 108 bucăți, pe care le-a pus apoi în pungi de plastic. Soția și soacra sa le-au descoperit ulterior și au anunțat poliția.

La începutul acestui an, el a fost achitat pentru acuzațiile crimă, însă condamnat pentru omor prin imprudenţă, iar judecătorul a ajuns la concluzia că acțiunile „agresive” ale lui Yuan în timpul luptei l-au determinat pe Zhao „reacționeze instinctiv, de frică”.

Zhao se afla în arest preventiv din 2015, iar instanța a ținut cont de acest lucru când l-a condamnat. Astfel, fiecare zi petrecută de el a fost echivalată cu 1,5 zile din pedeapsa sa și, ca atare, Zhao va trebui să mai execute încă doi ani și patru luni de închisoare.

Potrivit South China Morning Post, proprietatea lui Yuan valorează până la 21 milioane de dolari canadieni (15,8 milioane de dolari americani) și va fi împărțită între cei cinci copii ai săi.

Zhao are, de asemenea, o avere semnificativă, cu care fiica sa Florence s-a lăudat în mediul online.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO