Un copil a început să vorbească din senin în engleză. Specialiștii nu au nicio explicație


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 27 Septembrie 2018 09:24
Categorie: Stiri Diverse

Există cazuri când, după o experiență traumatică, unii oameni ajung să vorbească într-o limbă străină. Dar nu așa stau lucrurile cu un băiețel de 4 ani, care trăiește, cu ai lui, într-o zonă arabă din Israel, aproape de granița siriană.  

Familia spune că, în primi doi ani de viață, nu a scos nici măcar un cuvânt, apoi, dintr-o dată, a început să vorbească în engleză. Nimeni nu știe să fi suferit vreun traumatism sau un accident. L-au vizitat chiar și câțiva specialiști, dar n-au găsit o explicație.

O echipă de la televiziunea germană RTL s-a întâlnit cu micul Onil și familia sa în satul unde trăiesc, din teritoriul israelian cunoscut sub numele de Înălţimile Golan. Acolo este o populaţie druza, iar oamenii vorbesc arabă.

Însă băieţelul în vârstă de 4 ani e văzut că un miracol, acolo.

Deşi e de presupus că araba ar trebui să fie limba lui nativă, Onil vorbește aproape numai în engleză. Fluent, şi cu un accent foarte britanic!

Yehia Shams, bunicul lui Onil: "Primii doi ani după ce s-a născut nu vorbea deloc. Nu scotea un cuvânt. Chiar ne-am gândit că ar putea fi surd și l-am dus pe la mai mulți doctori. Apoi, dintr-o dată, a început să vorbească, dar în engleză! Vorbește engleza ca un englez get-beget."

Cum este posibil? Mai mulţi experţi au vizitat deja familia dar nu au reuşit, până acum, să găsească o explicaţie. Druzii cred în nemurirea şi transmigraţia sufletelor oamenii de ştiinţă, nu!

Se pare că în întreaga lume există doar 5 astfel de cazuri documentate.

Onil a început să mai rupă ceva cuvinte în arabă, dar le rosteşte ca un englez neaoş, ce învaţa araba ca pe o limbă străină.

Pentru mama lui nu are nicio importanţă dacă este sau nu un copil minune. Femeia este îngrijorată ca fiul ei nu prea are prieteni, pentru că nu poate comunica în arabă cu copii de vârsta lui. Şi se teme că va fi un singuratic, izolat de toţi, în satul său.

Sariya, mama lui Onil: "Simt că este privit ca un străin aici. Mi-e teamă să nu rămână un singuratic. Dar, slavă Domnului, bine că este sănătos."

Cei din familie îl iubesc, fară rezerve. Dar pentru Onil, marea iubire pare să fie acum vechea mașină americană a bunicului. Ar vrea să se urce la volanul bătrânului Chevrolet şi să conducă până la Londra.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pământul roditor din Insula Mare a Brăilei ar putea fi lucrat de firma unui emir arab
Emiratele Arabe Unite vor să colonizeze planeta Marte în următorii ani
VIDEO PROTVPLUS.RO