Un bolnav în stadiu terminal s-a căsătorit cu iubitul de Valentine`s Day iar acum ia avionul privat ca să moară în Elveția

15-02-2021 14:42


Un bolnav în stadiu terminal s-a căsătorit cu iubitul de Valentine`s Day iar acum ia avionul privat ca să moară în Elveția

Un bărbat care suferă de cancer terminal s-a căsătorit cu alesul său chiar de Valentine`s Day și nu își dorește decât să moară în pace. Refuză totuși să o facă acasă, astfel că va merge la o clinică de sinucidere asistată în Elveția.

 

Alain du Chemin, în vârstă de 50 de ani, a închiriat un avion privat pentru a merge din Jersey, către Elveția, unde vrea să își trăiască ultimele zile înconjurat de dragostea partenerului său. Bărbatul a plătit aproape 35.000 de dolari pentru jet-ul privat care îl va transporta către clinica „Dignitas”din Elveția, relatează Daily Mail.

Alain du Chemin, de profesie optometrist, a fost diagnosticat cu cancer în stadiu terminal în septembrie 2019 și spune că nu mai are alte opțiuni, după ce a fost operat de două ori pe creier, și a făcut chimioterapie și radioterapie.

El a ales să se căsătorească cu partenerul său, Paul Gazzard, cu care avea o relație de 10 ani, chiar de Valentine`s Day în cadrul unei ceremonii private derulată sub semnul restricțiilor COVID. Va mai petrece un timp împreună cu acesta, iar apoi va urca în avionul care îl va duce în clinica de lângă Zurrich.

„Nu voi mai trăi mult, dar chiar vreau să-l las pe Paul cu niște amintiri frumoase. Nu voi intra în detalii despre simptome, pe măsură ce tumoarea avansează - dar nu sunt plăcute.
(...)Pierderea demnității de sine nu este ceva prin care vreau să trec. Chiar nu vreau să-mi iau viața într-un mod neplăcut, pentru că dacă se va întâmpla aici, va urma o anchetă cu anumite consecințe. Nu vreau ca și alte persoane să sufere, iar acum singura opțiune care mi-a rămas este să merg într-o altă țară și să adorm acolo”
a spus el.

Cuplul de gay a vrut să-și facă publică situația pentru a arăta problemele din pandemie cu care se confruntă cei care vor să aibă parte de o moarte asistată. Clinica era vizitată o dată la opt zile de un britanic bolnav care voia să moară în liniște, spune Alain, iar acum oamenii nu mai pot intra în Elveția din cauza unor restricții draconice.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO