Un bărbat care a avut un accident vascular, salvat de la moarte de propriul câine

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Câinele care latră bine, la nevoie se cunoaște. Așa ar putea fi reinterpretat un proverb pentru Garrett, un ciobănesc german din Michigan al cărui lătrat obsesiv, ca un semnal de alarmă în plină noapte, i-a salvat stăpânul de la moarte.

Greg Looney: „Am vrut să mă ridic și să merg, dar nu m-am putut urni din scaun.”

Greg Looney se consideră norocos că trăiește. În octombrie, a avut un accident vascular și acum este în recuperare, însă nu doar medicilor le este recunoscător.

Greg Looney: „Nu a lătrat niciodată atât de tare. Era un lătrat continuu, înverșunat, ca de primejdie. Și era nedezlipit de ușă, cu botul aproape lipit de ușă.”

Era trei dimineața când Garrett, ciobănescul german, a dat alarma. Soția bărbatului, Pam, s-a trezit și întâi a încercat să-l liniștească cumva pe Garrett, fără să știe că în altă cameră a casei, de fapt, soțul ei are o urgență medicală.

Greg Looney:Greg nu a căzut, nu a scăpat ceva pe jos. Nu s-a auzit niciun zgomot din camera unde era el și am crezut că Garett, câinele, a înebunit, că el are o problemă.”

Soții Looney au spus că Garrett, câinele, este eroul lor.

Soția lui Greg: „Fără îndoială, câinele i-a salvat viața lui Greg, pentru că mi-a atras atenția că soțul meu are nevoie de ajutor. Așa am putut să-l duc repede la spital.”

Pacientul a ajuns în scurt timp la spital. Neurochirurgul care l-a luat în primire spune că, în astfel de situații, timpul e crucial. 

„Cu cât intervenim mai repede, cu atât mai repede putem să revascularizăm creierul. Și cu cât ajunge sângele mai repede la țesutul cerebral, cu atât e mai bine pentru pacient.”

Și, pentru această intervenție promptă, Greg îi va fi mereu recunoscător prietenului său necuvântător. 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO