Ultima modă la americani. De ce mulți împodobesc bradul invers, agățat de tavan

Ultima actualizare: 02-12-2019 09:39

Fără îndoială, vedeta lunii decembrie este bradul de Crăciun, iar în acest sezon, dincolo de Ocean, "se poartă" bradul aşezat... cu vârful în jos!

Ocupă mai puțin spațiu şi pentru că poate fi agățat de tavan, reduce riscul de a fi dărâmat de copii sau de animalele de companie.

Brazii de Crăciun care atârnă din tavan au fost deja expuşi în câteva dintre magazinele de peste Ocean şi, cum era de aşteptat, au ajuns imediat în centrul atenţiei.

Deși acești brazi nu sunt o noutate, în acest sezon primesc o atenţie deosebită. Pe blogul ei, scriitoarea Marta Stewart le dă sfaturi curioşilor cum să aibă un asemenea decor inedit în casă. Cântăreaţa Ariana Grande şi-a instalat deja unul în sufragerie.

Kent Wainscott, reporter WISN TV: "În ciuda faptului că în mediul online este descris ca o tendinţă nouă de decor în perioada sărbătorilor, de fapt, este o tradiţie veche de secole."

Muzeul public din oraşul Milwaukee a avut un astfel de brad expus timp de 40 de ani. Una dintre angajate spune că pomul îşi are de fapt originea în secolul al 7-lea, fiind pe atunci un simbol religios ce reprezenta Sfânta Treime prin forma sa triunghiulară.

Jackie Schweitzer, Milwaukee Public Museum: "În unele ţări est-europene se obişnuia să se pună bradul cu vârful în jos. Avea totodată şi un sens practic, pentru că aveai mai mult loc în sufragerie în timpul iernii."

Acum ocupă un loc de cinste atât în paginile revistelor de decoraţiuni, cât şi în marile centre comerciale.

Cucerită de noua tendinţă a sezonului, o vânzătoare şi-a montat şi ea acasă un astfel de brad.

Vânzătoare: M-am gândit că e un mod distractiv de a expune decoraţiunile.
Reporter: V-aţi pune un brad întors în casă?
Vânzătoare: Cred că da, pentru că ar fi mai uşor de aspirat sub el.

Un astfel de pom excentric nu este însă pe placul tuturor.

Reporter: V-aţi pune aşa ceva în casă?
Femeie: Nu! Nu! Nu!
Bărbat: Ştiind ce designer de interior am, nu prea cred...

Cu toate astea, să nu fiţi surprinşi dacă veţi vedea și la noi, în perioada următoare, asemenea decoruri atipice.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO