Top trei domenii în care să te angajezi dacă vrei să muncești remote

Job remote

Pandemia a adus multe schimbări pe piața muncii și în viața angajaților, care au experimentat modul de lucru de la distanță sau hibrid.

Eliminarea restricțiilor aduce în discuție o posibilă întoarcere la birou, dar multe companii vor păstra totuși un mod de lucru remote permanent sau ca opțiune pentru angajați, ei putând alege cum vor să lucreze. După doi ani în care au fost privați de interacțiunile directe cu colegii și afectați de lipsa de separare a timpului personal de cel alocat activității profesionale, 62% dintre candidații români au declarat în ultimul sondaj realizat de BestJobs că ar alege să lucreze de la birou sau cel puțin în format hibrid, în timp ce 38% ar prefera exclusiv remote.

În luna februarie 2022, pe platforma de recrutare online BestJobs au fost deschise aproximativ 3.500 de poziții care oferă posibilitatea muncii exclusiv de la distanță, de două ori mai multe decât în februarie 2021 și cele mai multe de la începutul pandemiei.

Dacă te numeri printre cei care au descoperit în pandemie că stilul de lucru remote ți se potrivește cel mai bine, sau pur și simplu vrei o un job de unde poți să muncești de oriunde, am făcut un top al domeniilor cu cele mai multe oferte de joburi remote.

IT/Telecom

Oferta în acest domeniu este mare și variantă, iar salariile sunt printre cele mai mari în piață. Spre exemplu, oferta salarială pentru un Senior .NET Developer ajunge la 4000 de euro salariu net lunar iar cerințele presupun experiență și competențe tehnice complexe: limbaje de programare, baze de date și experiență cu diferite interfețe.

Citește și
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Pentru poziții entry-level, cu experiență 0-2 ani, ofertele salariale depășesc 800 de euro lunar. Un C# Developer câștigă 1250 euro iar un Junior Web Software Developer 900 de euro, joburile pot fi făcute de oriunde iar pachetele de beneficii extrasalariale includ cursuri de specializare și dezvoltare profesională, asigurări medicale și tichete de masă.

Management

Chiar dacă se va reveni la munca de la birou ca normă, 24% dintre angajați spun că posibilitatea de a lucra remote reprezintă un beneficiu de luat în calcul atunci când își negociază contractul de muncă. În cazul joburilor din management, oferta de joburi este mare iar domeniile de activitate diverse.

Un Manager Proiecte Mobilier este responsabil cu urmarirea comenzilor de lucru pe toata durata procesului de vanzare, de la masuratori si ofertare pana la predarea lucrării. Oferta salarială medie este de 1100 de euro.

O altă poziție remote este cea de Marketing Manager pentru un start-up tech, oferta salarială medie este de 1500 euro. Iar un Business Analyst cu peste 2 ani de experiență poate câștiga până la 200 de euro lunar.

Financiar/Contabilitate

Oferta de joburi remote este mare și în domeniul financiar/contabil. Un Planificator financiar entry-level câștigă în medie 750 de euro iar un Contabil cu exeperiență 1200 de euro lunar. Printre cerințe se numără studii superioare economice și cunoștințe SAP.

În prezent, 48% dintre angajați au declarat că lucrează de la sediu, 42% exclusiv de la distanță, iar 10% într-un format hibrid. Interesul pentru joburile remote este foarte mare în continuare, întrucât candidații au înregistrat în ultimele 30 zile peste 62.000 de aplicări.

Date oferite de BestJobs, una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. În orice moment, pe BestJobs sunt peste 4,6 milioane de profesioniști conectați la piața muncii, peste 32.000 de joburi și mii de freelanceri, agenți de recrutare sau specialiști în dezvoltare profesională și personală (coachi, mentori, terapeuți, avocați și alte tipuri de specialiști).

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Pandemia continuă să influențeze piața forței de muncă. Cum ajung tinerii să-și găsească un job chiar din facultate
Pandemia continuă să influențeze piața forței de muncă. Cum ajung tinerii să-și găsească un job chiar din facultate

Pandemia continua să influențeze piața forței de muncă. Numărul șomerilor este în creștere, iar cei mai mulți sunt tineri până în 25 de ani.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.