Taxa de despărțire, nou fenomen. Suma uriașă pe care un bărbat i-a dat-o fostei iubite


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 16 Mai 2018 10:36
Categorie: Stiri Diverse
bani, taxa despartire, china, parteneri, iubita,

Un nou trend în relațiile de cuplu din China presupune așa numita taxă de despărțire.

La începutul lunii mai, poliția din orașul Hangzhou a făcut verificări într-un bar în legătură cu o valiză suspectă. Înăuntru se aflau 2 milioane de yuani - cash, adică 265.000 de euro, relatează BBC.

Într-un final s-a stabilit că banii aparțineau unui bărbat care i-a plătit suma fostei iubite ca taxă de despărțire. Este o sumă uriașă, care acoperă costurile unei case decente în oraș.

Acest gen de taxă de despărțire este plătită de obicei de bărbat - pentru că se simte vinovat sau pentru a compensa supărarea cauzată partenerei. Însă sunt și femei care acceptă să plătească o astfel de taxă - ținând cont de faptul că în mod tradițional bărbatul e cel care plătește pentru ieșirile în oraș și cadourile în relație.

Sunt voci care susțin că taxa de despărțire este un fenomen urban alimentat de consumerism. Alții îl văd ca pe o rămășiță a unei tradiții vechi din perioada în care femeile din China erau mult mai dependente financiar de bărbați.

Atitudinea chinezilor față de dating este pragmatică, întâlnirile având drept scop final căsătoria. De aceea, taxa de despărțire are rolul de a preveni o daună emoțională și să-i ajute pe ambii parteneri să înceapă de la zero o relație nouă cu altă persoană.

Relatări despre astfel de cazuri apar des în presa din China. Recent, presa a scris despre o femeie care a făcut o listă cu toate restaurantele și hotelurile vizitate împreună cu iubitul pentru a-i rambursa ceea ce susținea ea că-i datorează.
 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: BBC

Orașul fantomă vizitat anual de milioane de turiști. FOTO
Unul dintre cei mai importanţi lideri comunişti din China, închis pe viaţă pentru o mită astronomică
VIDEO PROTVPLUS.RO