Târg caritabil, la Cluj Napoca: Voluntarii au strâns sute de kilograme de haine în doar câteva zile și le-au vândut
Putem da o nouă viață hainelor purtate, în timp ce facem și o faptă bună. Aceasta este deviza unei asociații din Cluj-Napoca, ce a organizat un târg de haine în scop caritabil.
Voluntarii au strâns sute de kilograme de haine în doar câteva zile şi le-au vândut în cadrul târgului. Vizitatorii au putut găsi însă și haine nou-nouțe, create de designeri români. Cei care au trecut pragul târgului de haine ReClothing, organizat la Cluj-Napoca, au fost încântați că pot transforma cumpărăturile într-un act de caritate.
Femeie: "Mi se pare chiar interesant, prețurile mi se par chiar ok, hainele sunt în stare foarte bună, majoritatea dintre ele. Așa încât bănuiesc că nu o să plec cu mâna goală de aici.”
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Femeie: "Mi se pare important să încercăm să refolosim și să încetăm să mai cumpărăm doar din dorință de a cumpăra extraordinar de mult și de a umple dulapurile. Și de a refolosi atunci când ne plictisim, să dăm altcuiva sau să purtăm ceva ce am primit."
Prețurile au pornit de la 15 lei și au ajuns până la 250 de lei. Se puteau cumpara atât haine purtate, cât și haine noi create de designeri locali. Organizatorii au vrut să tragă un semnal de alarmă cu privire la poluarea din industria textilă.
Femeie: "Avem o colecție de tricouri cu mesaje dedicate sustenabilității, dar și o serie de tricouri pictate manual, în colaborare cu un designer local. Astfel, arătăm oamenilor cum hainele pot primi o nouă șansă."
Totul a pornit de la niște statistici îngrijorătoare referitoare la comportamentul oamenilor în ceea ce privește vestimentația.
Ioana Pîrlea, președinte JCI Cluj: "Purtăm mai puțin de o treime din hainele pe care le avem. Și faptul că 95 la sută dintre hainele care ajung la gunoi ar putea fi reciclate sau repurtate. Statisticile nouă ne-au fost confirmate, pentru că târgul vine după o campanie de colectare în cadrul căreia am strâns peste 350 de kg de haine în doar 5 zile."
Banii obținuți în urma vânzării vor fi folosiți pentru organizarea de activități în cadrul unui centru educațional amenajat pentru copiii ucraineni ajunși în Cluj-Napoca.