Sute de români petrec sărbătoarea Rusaliilor la un festival dedicat sălbăticiei naturii, în județul Brașov
Turiștii care au ales muntele pentru sărbătoarea Rusaliilor au căutat răcoarea fie la marginea pădurii, fie pe potecile umbroase dintre dealuri. Au îmbinat mesele copioase cu plimbări relaxante și activități distractive alături de copii.
Seara i-a prins pe toți făcând pronosticuri pentru meciul României de la Euro.
În locurile de picnic din jurul Brașovului, grătarul și fotbalul au mers mână-n mănă. S-au făcut pronosticuri și pariuri: toata lumea speră la o victorie sau măcar la un meci egal.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Bărbat: „Nu ne-a dat nimeni nicio șansă, nici în calificări, în meciul cu Ucraina nici atât! Si uite ce s-a întâmplat! Doamne ajută!”
Ascuns între Colinele Transilvaniei, micul sat Cobor, din județul Brașov, a strâns peste 300 de turiști dornici să participe la un festival dedicat sălbăticiei naturii. S-au plimbat pe ulițe, au vizitat o fermă și apoi au lua-o la pas pe pajiștile înflorate. I-au însoțit biologi, buni cunoscători ai insectelor și plantelor sălbatice.
Turist: „Deocamdată am venit să vizităm, încercăm să facem cât mai multe activități, toate satele care fac parte din zona asta de coline ale Transilvaniei sunt foarte frumoase!”
Efortul drumeției le-a fost răsplătit de gazde cu un prânz copios, gătit de gospodine pricepute. Printre ciorbe, tochituri, pastrame, sarmale și bulz și-a făcut loc o supă cremă de măcriș care a devenit imediat preparatul favorit.
Mariana Găncilă, bucătăreasă: „Măcrișul crește în iarbă, din flora spontană, e acrișor, se gătește cu lapte și e foarte răcoros!”
Din meniu nu putea lipsi celebrul langoș unguresc, servit fie ca aperitiv, cu brânză, smântână și usturoi, fie ca desert cu dulceață de afine strânse de pe dealurile satului.
Levente Mezosi, bucătar: „E făcut din aluat dospit, ca acela de pâine, copt apoi în ulei încins. Te ține de foame, poate că nu cât să cosești un hectar, dar cât de o jumătate de hectar te ține!”
Dedicate special copiilor, atelierele de olărit, pictat sau împâslit i-au atras deopotrivă și pe părinți.
Turiștii fie s-au cazat la gazdele din sat, fie au pus cortul în grădinile primitoare ale localnicilor.