×

Studiu Digital News Report: Știrile PRO TV, brand-ul numărul 1 din România în TV și online

Știrile PRO TV reprezintă prima alegere pentru românii care caută informații, dar și cea mai credibilă sursă de știri, după cum arată un studiu realizat de Institutul Reuters al Universității din Oxford.

Însă războiul, criza economică, și pandemia de coronavirus au redus, în general, din încrederea oamenilor, în presă. În același timp, a crescut foarte mult, și consumul de știri online.

Digital News Report este cel mai mare studiu global despre consumul de media si urmărește modul în care pământenii de pe tot globul se informează.

Au fost adunate datele din 46 de țări de pe șase continente, inclusiv România - unde au fost chestionați în jur de 2.000 de oameni, care au și acces la Internet.

Potrivit raportului, edițiile Știrilor ProTV se află pe primul loc în preferința românilor atunci când caută informații, cu 21 procente mai mult față de trustul de presă clasat pe locul doi.

Studiul mai arată că PRO TV reprezintă, pentru al șaselea an consecutiv, brandul cu cele mai credibile știri din România.

Prof. Univ. Dr. Raluca Radu, autor al Digital News Report:
"Este atât primul brand pentru TV, cât si primul brand pentru online. Este un efect al faptului că există jurnaliști care fac investigație de foarte bună calitate la PRO TV. Pe de altă parte, este o echipă foarte tânără, care reușește să pună informația în context, ca să explice unui public foarte divers despre ce sunt știrile. Și are și un ton dinamic, care păstrează publicul foarte aproape de știri".

Studiul Digital News Report arată că internetul reprezintă o sursă de știri tot mai accesată. Asta nu înseamnă însă că oamenii caută știrile online, ci mai degrabă că citesc informațiile care apar pe rețelele sociale.

Tânără: "Social media. Cred caăstudenții nu mai pot petrece atât de mult timp în fața televizoarelor și preferă să-și ocupe timpul cu social media, din păcate".

Tânăr: "Internet și câte mai variate - presa locală, presa internațională. Bine, folosesc și rețelele sociale, LinkedIn, Facebook, Twitter, dar tind să verific și în presa mainstream informațiile".

Interesul oamenilor pentru știri a scăzut însă în ultimii ani.

Adrian Dan, sociolog: "Oamenii au gustat știrile până când s-a produs o suprasaturație și probabil că a apărut și un fenomen de acesta de anxietate. La un moment dat, probabil, dacă nu mai ești atent la știri, fenomenele negative să fie mai departe de tine. Pe de altă parte, este și rezultatul bombardării alternative, pe celalalte canale, de unde își culeg oamenii informațiile".

În 2021, cele mai căutate au fost știrile locale, cele internaționale, dar și cele legate de stilul de viață al oamenilor.

 

Citeste și...
Raportorul Digital News Report pentru România:
Raportorul Digital News Report pentru România: "Se vede că brand-ul PRO TV domină topul"

Postul de televiziune PRO TV și site-ul știrileprotv.ro s-au clasat pe primul loc în topul preferințelor românilor, potrivit Digital News Report.

Ultimele Știri
Război în Ucraina, ziua 134. Rusia a lovit cu o rachetă o navă sub pavilion moldovenesc, aflată în derivă în Marea Neagră
Război în Ucraina, ziua 134. Rusia a lovit cu o rachetă o navă sub pavilion moldovenesc, aflată în derivă în Marea Neagră

ȘtirileProTV.ro transmit în format LIVE TEXT cele mai importante evenimente ale conflictului dintre Ucraina și Rusia:

ȘtirileProTv.ro susține campania Salvați Copiii România și a INSMC de renovare a Maternității Polizu
ȘtirileProTv.ro susține campania Salvați Copiii România și a INSMC de renovare a Maternității Polizu

Echipa ȘtirileProTv.ro susține demersul asociației Salvați Copiii România și al INSMC, care, împreună, vor moderniza și recompartimenta Secția de Terapie Intensivă și Blocul Operator ce fac parte din Maternitatea Polizu din București.

Simona Halep ratează finala de la Wimbledon 2022. Românca a fost eliminată de Elena Rybakina
Simona Halep ratează finala de la Wimbledon 2022. Românca a fost eliminată de Elena Rybakina

Simona Halep, 30 de ani, locul 18 WTA, a fost eliminată de Elena Rybakina, 23 de ani, locul 23 WTA, în semifinalele turneului de la Wimbledon 2022.