Sezonul de ski continuă la Păltiniș, unde în plină primăvară e cea mai bună zăpadă pentru începători

Dată publicare: 01-03-2021 09:08
Dată actualizare: 01-03-2021 09:15


Deşi primăvara e aici, în staţiunea Păltiniş, la peste 1400 de metri altitudine, iarna are încă un cuvânt de spus.

 

Pasionaţii sporturilor de iarnă pot profita, în următoarele două săptămâni, de un extrasezon prelungit, mulțumită instalaţiilor de zăpadă artificială, care noaptea refac stratul uzat.

Turiştii de la munte s-au bucurat de aer curat, mişcare, dar şi de preţurile reduse cu peste 30%.

Soarele a fost destul de prezent în Păltiniş, ceea ce i-a făcut pe schiori şi snowboarderi să se bucure din plin de vremea din staţiune.

Deşi zăpada a fost mai moale decât de obicei, se pare că pentru începători a fost chiar de ajutor.
Turiştii veniţi de la mare depărtare s-au bucurat din plin de ultimul weekend pe zăpadă.


Reporter: De unde veniţi?
Bianca, turistă: „Din Bucureşti, am venit într-o mică vacanţă la final de sezon şi ne bucurăm de zăpada care a mai rămas pe pârtie.”
Reporter: E aşa, un cadou de mărţişor?
Bianca: „Da, şi de mărţişor şi de 8 martie. Poţi schia, e ok, neașteptat de bine. Bine că e moale, ajută la căzături”

„Am venit într-o minivacanţă să zicem, după sesiune şi un mic concediu, ca şi lucram. Şi câteva zile cu prietenii” spune și Andreea.

„Mi se pare genial, zăpada e moale, s-a făcut fun parc, pot să sar, mi se pare cea mai ok perioadă a anului. Trebuie să ne menţinem în formă şi e o plăcere, este un hobby ce îl facem cu plăcere" este de părere altcineva.

La Păltiniş, stratul de zăpadă va rezista încă pentru două săptămâni.

Şi instructorii de schi aşteaptă turişti în extrasezonul prelungit, pentru a-i învăţa din tainele schiului sau ale plăcii de snowbord.

Marius Roman, manager resort ski: „Chiar dacă iarna se apropie de sfârşit, asta nu înseamnă că la noi este final de sezon de schi. Vom continua cu încă 2 săptămâni din luna martie, cu un program puţin mai scurt, dar aşteptăm toţi doritorii să profite de aşa numitul schi de primăvară."

Radu Buştiuc, instructor schi şi placă: „Deşi afară în oraş sunt 10-15 grade, încă avem zăpadă, e plin de oameni, încă vin , încă pot să înveţe, cei ce vor să înveţe, încă au pe ce, au cu cine şi încă e coadă. Din punctul meu de vedere genul ăsta de zăpada e mult mai bună decât a fost acum două săptămâni când era tare şi îngheţat, aici poţi să înveţi, poţi să cazi, nu te doare, te ţine, te ajută şi e foarte distractiv."

În următoarele două săptămâni, preţurile vor rămâne cu 30% mai mici. Programul de acces pe pârtii va fi însă limitat, până la ora 16 în timpul săptămânii, iar în weekend până la ora 17.