Un fost gardian nazist este judecat în Germania de un tribunal pentru minori


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 06 Noiembrie 2018 13:34
Categorie: Stiri externe
gardian nazist

Un fost gardian dintr-un lagăr nazist este judecat, în Germania, pentru complicitate la genocid în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Bărbatul de 94 de ani, a căruit identitate nu a fost făcută publică, este judecat de un tribunal pentru minori, deoarece la data comiterii faptelor nu împlinise încă 21 de ani. Bărbatul a negat acuațiile, mărturisind că nu știa de atrocitățile comise în lagărul Stutthof din Polonia.

Crimele pentru care este judecat au avut loc între iunie 1942 și septembrie 1944, potrivit BBC News.

Bărbatul ar putea primi o pedeapsă de 15 ani de închisoare, dacă va fi condamnat, însă este puțin probabil ca bătrânul de 94 de ani, care se deplasează într-un scaun cu rotile, să-și petreacă ultimele zile în detenție datorită vârstei sale înaintate.

Peste 100 de prizonieri polonezi au fost gazați, între 21 și 22 iulie 1944,în lagărul Stutthof, la fel și alte sute de cetățeni evrei.
Localizat în apropierea orașului Danzing (langă Gdansk), Stutthof a fost inițial o tabără de prizonieri, ulterior devenind un lagăr de concentrare, în 1942.

Peste 65.000 de mii de persoane au fost ucise la Stutthof înainte de intervenția Armatei Societice, pe 9 mai 1945.
Johann R. a fost capturat după război de armata americană, însă nu a fost condamnat. Bărbatul a lucrat ca peisagist pentru autoritățile dintr-o regiune germană.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: BBC NEWS

VIDEO PROTVPLUS.RO